Çırak DENİZ
Üye
Kolay gelsin. Başarılar diliyorum. Yaptığın işlemleri aşama aşama burada bahsederseniz sevinirim. Hem başkaları için ilham olur. Kolay gelsin.Selam bir tesla bobini yapmak istiyorum.Elimde 1000 metre 2mm tel var ve sekonder için 25metre bakır klima borusu var. Yapmak istediğim büyük bir tesla bobini.Ve istediğim çıkış mv(megavolt) lar seviyesinde 15mv filan bunun için 2,5 yıl para biriktirdim evin bodrumuna bir Faraday kafesi yaptırdım.
sorular
1. İstediğim voltajı elde etmek için nasıl bir güç devresi yapmalıyım.
2.kondansatörlerde ne kullanıcam.
UYARICAĞNIZI biliyorum ama ben 2,5 yılımı boşa harcamadım.Ama yine uyrılınızı yazınız
400 khz 1000v 70 amper çekilirmi tesladan acil cevap lazım. Khz ve volt elde ediliyor ama amper elde edilirmi bilimiyorum. İndiksiyon eritme yüksek frekansta bobin arasından manyetik akım ilkesine dayanıyor devre ile uğraşmak istemedim. işe yarayacağını düşünüyorum. 400 500v da olur önemli olan akım? Kaç amper çekerim tesladan teşekkür ederim şimdiden.
İmkansiz 1 amper cekersen dua et
Bende zaten 05 le dedim cunku genelikle 05 kullanilir kalinlastirirsan daha pahali olur.Çekilir. İnce sarım telleri kalın sararak çekilir. Yani 0.3 0.5 tel değil 6 veya 8mm tel. Yüksek akım trafosu yok elimde ama kaynak makinemin trafosunun ac çıkışını kullanabilirim. Tabii öncelikle küçük terafo ile yapıp sonra hesap etmem gerek ki daha sonradan bi sakatlık çıkmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?