slammer
Üye
forumda bir araştırma yaptım, bu konuyla ilgili ama kesin bir "şema" yada "proje" dosyası görmedim. arkadaşlar ben dc 9 olur dc 12 olur voltla çalışan bir tesla bobini yapmak istiyorum. internetten yaptığım araştırmalardan biraz birşeyler gürdüm. mesela 555 entegresiyle kare dalga üretilerek yapılan var ama sonunu tam yazmamışlar. aklıma şu geldi. 555 ile yüksek frekansta kare dalga üretirim sonra bunu 2 tane 3055 veya 3 tane darglington olarak bağlayıp yüksek voltajlara çıkarırım. yanlız burada ac olmayacağı için spark gap mıydı neydi onu vede kondansatörü nasıl nereye bağlarım ?
birde çıkışa dc motor bağlanarak yapılanlar varki onları hiç anlamadım. elimde hv trafo yok. bulabileceğimi ve uğraşabileceğimi sanmıyorum. trafosuz bu işi halletmek istiyorum. 4049 ile yüksek gerilim ve frekans elde eden yazılarda gördüm ama anlamadım. bana bir yardımcı olurmusunuz?
bu işi nasıl çözerim
teşekkürler.
birde çıkışa dc motor bağlanarak yapılanlar varki onları hiç anlamadım. elimde hv trafo yok. bulabileceğimi ve uğraşabileceğimi sanmıyorum. trafosuz bu işi halletmek istiyorum. 4049 ile yüksek gerilim ve frekans elde eden yazılarda gördüm ama anlamadım. bana bir yardımcı olurmusunuz?
bu işi nasıl çözerim
teşekkürler.