Araba kartal serisi heralde kondansatör iş görmez ise ateşleme bobinden kaçak yapıyordurMerhaba arkadaşlar aracıma usb okuyan bir modül taktım eski arabamda'da vardı aynı modülden eski arabamada araba çalışırken alternatörün sesi usb modüle geçiyor ve hoplardan alternatörün sesi geliyordu neyse yeni araba aldım aynı modülden bulup aldım aldığım yer asla cızırtırtı parazit vs yapmaz dedi neyse arabaya taktım eksiyi teyibe gelen eksiden artıyı ise kontaktan teyibe gelen kablodan aldım aux çıkışını'da teyibe bağladım araba çalışmıyorken cızırtı yok ancak arabayı çalıştırınca vızzz diye alternatörün sesini içine alıyor benim bu sesten kurtulmam lazım internette 24 voltluk bir kapasitörü parelel bağlıyarak sesten kurtulabileceğimi okudum sizce doğrumu parelel kapasitör bağlasam alternatörün sesinden kurtulabilirmiyim veya başka nasıl bir devre yapmalıyım
Şöyle soyliyim teyp aux için sadece sol sağ artı gerekiyor eksiyi taksamda çıkarsamda bir işe yaramıyor ve kablolar iyice yalıtımlı haldeGerek aux gerek artı ve eksi kabloları izole ettiniz mi herhangi bir yere teyibin gövdesine falan temas olabilirmi acaba.
Araç fiat albea 2012 model bakımları yeni yapılmış kaçak olduğunu zannetmiyorum zaten kaçak olsa fiatın arabaları ekranda anında gösteriyor bunuAraba kartal serisi heralde kondansatör iş görmez ise ateşleme bobinden kaçak yapıyordur
9voltluk pil mantıklı geldi en kısa zamanda deniycem bu arada ses kaboları parazit alıyor olsa bunu araba çalışmadığı haldede yapması gerekmiyormu galiba aracın tesisatından parazit geliyor çünkü sadece araba çalışırken parazit var çalışmıyorken yokElektriğini başka yerden verin, 9v pil veya başka akü. Hala parazit devam ediyorsa ses kabloları parazit alıyor demektir. Parazit kesiyorsa arabanın tesisatında parazit geliyor demektir.
Kesinlikle zaten 12 volt öyle çok yüksek parazit yapmaz alternatörde malum yüksek voltajlara çıkıyor ama indüksiyon bobinini düşünüyorum ben kondansatör yöntemi işe yarar benceŞöyle soyliyim teyp aux için sadece sol sağ artı gerekiyor eksiyi taksamda çıkarsamda bir işe yaramıyor ve kablolar iyice yalıtımlı halde
Araç fiat albea 2012 model bakımları yeni yapılmış kaçak olduğunu zannetmiyorum zaten kaçak olsa fiatın arabaları ekranda anında gösteriyor bunu
9voltluk pil mantıklı geldi en kısa zamanda deniycem bu arada ses kaboları parazit alıyor olsa bunu araba çalışmadığı haldede yapması gerekmiyormu galiba aracın tesisatından parazit geliyor çünkü sadece araba çalışırken parazit var çalışmıyorken yok
Hmm yarın bir kondansatör takıp deniycem 16 ile 24 volt arası bir kondansatörü enerji girişine parelel bağlayıp deniycem yarın size sonucu paylaşırımKesinlikle zaten 12 volt öyle çok yüksek parazit yapmaz alternatörde malum yüksek voltajlara çıkıyor ama indüksiyon bobinini düşünüyorum ben kondansatör yöntemi işe yarar bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?