Tia-Portal Pulse Timer

rotsis

Üye
Arkadaşlar fark etmişinizdir tiaportal'da step7'ye göre iki tane timer eksik (Pulse timerlerı)
Kendim bir timer yapmak istiyorum ama nerden başlayacağımı, nasıl yazacağımı bilemedim.Fikir verirseniz çok sevinirim.

İhtiyacına göre bir fonksiyon oluştursan nasıl olur?

stl dili olsa step7'nin aynısını copy-paste yapacaktım, özel fonksiyon oluşturmak yerine.Tek ümidim v14.

İhtiyaç tam olarak nedir, neyi bulamadınız bilmiyorum ama, bi algoritmada motor yaşlarını hesaplamak için hazır timer yerine "inc" komutlarını kullanarak motor yaşlarını hesaplayan bir çeşit timer yaptık. Ladder şöyle;

sayın rotsis neyin eksik oldğunu ve ne yapmak istediğinizi tam olarak yazsanız bizde biraz kafa yorarız

step7'deki S_PEXT timer'ını ben tia'da göremiyorum.Böyle bir timer oluşturmak istiyorum.
Kendi timer'ımı kendim yapmak istiyorum diyelim.

sayın rotsis tia v11 de de 12 de de s_pext timer mevcut isterseniz bidaha kontrol ediniz kolay gelsin illede yoksa kilitlemeli puls timerı kendinizde yapabilirsiniz

hayır abi ben v12 kullanıyorum ama ben de çıkışlar hariç 4 adet var.ton,tof,t_pulse vb.
şimdi nette bakıyorum timerlara step7nin timerları mevcut gerçekten de.guncelleme ya da ona benzer bişey yapmam lazım?

aynı durum hmi kısmında da var.karşılaştırıyorum şimdi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…