Mc_homr bloğunun görselini ve homing icerisindeki ayarlarin gorselini atar mısınızMerhabalar. Tia portalda s7 1200 ile simatic v90 servo kontrol ediyorum. Ancak home ayarlarinda takildigim bi nokta var. Ben home alarak 1500 mm kabul etsin istiyorum sonrasinda hareket halinde azalsin tekrar home git dedigimde 1500 e gelsin orda dursun. Home ayar kismindan 1500mm giriyorum 1500mm de digital inputtan home sinyalini aliyor ve motor tekrar ters dönüp 0.0mm e gidiyor. Atladigim yer neresi yardimci olursaniz sevinirim
Mc_homr bloğunun görselini ve homing icerisindeki ayar
Resimleri ekledim teşekkürler cvb içinlarin gorselini atar mısınız
Yani home sensörünü görüp cok az yukari gidiyo sonra asagi gelip sensörü tekrar gorup cok az asagi geliyo sonra tekrar yukari gidip sensörde 1500.0 mm olarak kaliyo bu soyledigimi cok kisa surede yapiyo. Umarim anlatabilmisimdir.Ilginiz icin tesekkurler. Sorunu bi sekilde denemeyle cözdüm.
Mc_home bloğunda position kismi 0.0 di ben onu 1500.0 yaptim mode kismi 3 olarak biraktim. Home ayar kisminda da home position offseti 0.0 yaptim.
Simdi mc_home blogunu calistirdigimda digital home sensorune kadar gidiyo
sensoru gorup gecer gecmez geri geliyo tekrar sensoru gorup 1500mm de kaliyo.
E senin tablada ofsetin 1500 mm değilmiydi. Neyse kolay gelsinIlginiz icin tesekkurler. Sorunu bi sekilde denemeyle cözdüm.
Mc_home bloğunda position kismi 0.0 di ben onu 1500.0 yaptim mode kismi 3 olarak biraktim. Home ayar kisminda da home position offseti 0.0 yaptim.
Simdi mc_home blogunu calistirdigimda digital home sensorune kadar gidiyo
sensoru gorup gecer gecmez geri geliyo tekrar sensoru gorup 1500mm de kaliyo.
Yani home sensörünü görüp cok az yukari gidiyo sonra asagi gelip sensörü tekrar gorup cok az asagi geliyo sonra tekrar yukari gidip sensörde 1500.0 mm olarak kaliyo bu soyledigimi cok kisa surede yapiyo. Umarim anlatabilmisimdir.
Eywallah size de kolay gelsin. Ben anlatamamis olabilirim k.bakmayinE senin tablada ofsetin 1500 mm değilmiydi. Neyse kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?