Keremx Merhaba;
Servonun hız bilgisini mi yoksa absolute gideceği pozisyon bilgisi mi enkodere göre ayarlıyorsunuz ,enkoderi hem hız için hemde pozisyon için kullandığınızdan bahsetmişsini,anlayamadım.
Enkoder belli değerden sonra execute etmek istediğiniz komutun önüne bir karşılaştırma komutu koyun istediğiniz enkoder değerinden büyük olması şartını seçin enkoder belirttiğiniz değere geldiğinde komut işlenir.
Kolay Gelsin
Karşılaştırmanın açık kontağını kullanacaksınız,enkoderin değeri değişyor mu ? On line takip ederseniz. Ayrıca ,enkoderi okuduğunuz veri double integer ise karşılaştırmayıda doubleinteger yapmanız gerek.merhaba öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. enkoderin değerini hız bilgisi için kullanıyorum.
absolute bloğunun önüne bir karşılaştırma komutu ekledim fakat execute etmedi.
Keremx Merhabalar;
Absolute move komutlarının done bitleri ile diğer absolute komutun execute bitini tetikle ,birinin done biti aktif olduğunda bu biti diğerini start yapmak için kullan.
Comparator çalışmama nedeni ,incremental encoder olduğu için geriye geldiği değeri küçültüyor ve şart sağlanmıyor.İlk mesajda geri hareketten bahsetmemiştiniz.
Kolay Gelsin
Keremx Merhabalar;
Absolute move komutlarının done bitleri ile diğer absolute komutun execute bitini tetikle ,birinin done biti aktif olduğunda bu biti diğerini start yapmak için kullan.
Comparator çalışmama nedeni ,incremental encoder olduğu için geriye geldiği değeri küçültüyor ve şart sağlanmıyor.İlk mesajda geri hareketten bahsetmemiştiniz.
Kolay Gelsin
Soruna çözüm bulabildiniz mimerhaba çalışma methodum şu şekilde, absolute ile bir noktaya gidip geri dönüş yaptırıyorum. hız değerim enkoder ile orantılı olarak belirlenmekte.
enkoderin bağlı olduğu mil bağımsız bir anahtar ile start almakta ve mil rampalı olarak hareketlenmekte.
execute un başına comparator komutları ile giriş yaptığımda sadece ilk absolute komutu çalışıyor veya 2. çalışıyor ama tekrar döngü devam etmiyor. döngüyü sürekli hale getirmeye çalışıyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 51349
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?