tia portal v11 sp2 ile runtime pc

korfez_

Üye
Katılım
26 Mar 2007
Mesajlar
472
Puanları
1
Sistemde bir S7-1200 bir adet panel ve bir adet pc bulunmaktadır. Panelden pc ye belirli zamanlarda veri girilmekte üretim bu veriye göre şekillenmekte, Merkezde bulunan PC ise her veri girildiğinde data alıp kaydetmekte ve panelden veri girilmezse veri girişini PC yapmaktadır.
Bu işlem için bir s7-1200 , bir ktp 600 panel ve runtime pc düşündüm. Runtime pc ye
simatic 5612 ethetnet kartı eklendiğinde sanırım proje isteneni veriyor.
Sorun şurada; Pc deki veriye internet üzerinden erişmek istediğimde ne yapmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
En basitinden uzak masaüstü bağlantısı yapabilirsin. Microsoft Windows işletim sistemlerinde bu özellik bulunmakta olup bunun haricinde TeamViewer gibi programlar da mevcut.
 
linkini arattım ama bulamadım dostum bir link atabilir misin 64 bit için TIA PORTAL V11 SP2
 
sistemden kastın sadece 1 makinayı mı izlemek istiyorsun?biraz açar mısın konuyu
 
şimdilik 1 makinan var diyelim.ilerde 3-4 daha fazla makinan olur bunları bir şekilde haberleştirirsin ama ethernet üzerinden tabiki hepsinin ip adresi olmalı...
inernet üzerinden senin sistemini görebilir,arıza tespiti yapabilir hatta çalıştırabilrsin.ama bunun için bi protokola sahip olman lazım.
Modbus haberleşmeyi duymuşundur.Bu senin işine yaramaz çünkü modbus master/slave protokolu oldgundan senin sisteminin ethernet TCP/IP dısında kendi başına bir rapor yollaması imkansızdır.
Senin protokolun MODBUS/TCP/IP olmalıdır.(microdev'i araştırabilrsin).Bu protokol internet ortamında TCP/IP protokolleri kullanarak modbus haberleşmesi saglar.
Modbus/TCP/IP iki duruma sahiptir.Bağlantı protokol duzeyinde tanınır ve tek bir baglantı birçok bagımsız işlemi taşır.TCP/IP eş zamanlı bir çok baglantıya izin verir,çogu durumda tekrar baglanmak ya da uzun sureli canlı baglantıyı tekrar kullanmak başlatıcının tercihine kalmıştır.
bu protokolun 503 numaralı portu vardır.Buna açık haberleşme portu diyorlar.burdan baglanabilrsin.digeri 80 numaralı porttur(kapalı).Bu http portundan istek kabul edilmez.o yüzden sen 503 numaralı http portunu kullanman lazım.
Şahsen ben yapmadım ama yapan arkadaşlarım var.
Ana mantık başlatımcı>sunucu>modem>plc bu sırayı oluşturmalısın.
 
arkadaşlar free tıa portal v11 arıyorum nerden indirebilirim..link verebilecek olan varmı..
 
Merhaba;

Modemden 102 no'lu portu PLC nin IP adresine yönlendirin. Daha sonra TIA PORTAL dan device configuration'a girip ethernetin üzerine tıklayıp modemin kendi ip adresini yazıp programı yükleyin. PLC kısmı bitmiştir.

Scada kısmında comminication bölümünde PLC adresine PLC nin ethernet portunun bağlı olduğu statik IP adresini girdikten sonra runtime uzaktan kontrol edebilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…