iraquois1234
Üye
Önce trafoyu devreden ayır seri bir direnc ile tristörü sür. Mesela 50 ohm. Çalıştığından emin olunca pulse trafosunu eklersin. Ayrıca indüktöre paralel ters yönde diyot bağlamaktan fayda var.
Rezoans devrelerinde akım sınırlıdır. Akacak akım kapasitörün sığasına doğrudan orantılıdır. Tristörler ise belirli bir akım gerektirir iletime geçebilmeleri için. Bahsi geçen seri rezonans kapasitörünün sığası , indüktör üzerinden sınırlı miktarda akım akıtmakta. Bu akım miktarı da tristörün iletimde kalması için yeterli olmayacaktır anladığım kadarıyla. Bu sebeple muhtemelen paylaşmadığınız(!) damped sinüs sinyaliniz çok kısa süreli ve çabuk sönümleniyor. Akımın yetersiz olmasından dolayı devreye bağladığınız 50 ohm dirençten sonra ,çıkışta sinyal gözlemleyemiyorsunuz. Kaldı ki uç gerilimi azaldıkça tristör üzerinde daha çok gerilim kaybı oluşur. Zaten yeterli olmayan akım ve gerilime daha çok tuz biber oluyor anlayacağınız.Soruda belirttiğim şekilde trafoya pulse verip vermemem farketmeksizin sine dalga alıyorum out ucundan.
Simülasyonda sorun olabilir mi sizce. Çünkü base ucuna herhangi bir sinyal yollamıyorum yinede underdamped sine sinyali almaktayım. Bu sorunu halletmiş olsam dahi out ucu ile toprak arasına bir 50 ohm direnç bağlayıp bu ringingi 50 ohm üzerinde görmek istiyorum. ancak 50ohm bağladığım zaman kısa sürede sönümleniyor.
Simülasyonda biryerlerde yanlış yapıyorsunuz sanırım. Sadeleştirip birdaha deneyin.Soruda belirttiğim şekilde trafoya pulse verip vermemem farketmeksizin sine dalga alıyorum out ucundan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?