Titreşim makinası yapımı

volky

Üye
Katılım
14 Mar 2008
Mesajlar
392
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar ben bir titreştici yapmak istiyorum.eleklere titreşim verebilmek için bunu bir bobine uyguladığım frekansı arttırıp azaltarak mı yapabilirim yoksa değişik bir yöntem varmıdır yardım edermisiniz sadece deneme amaçlı yapacağım.
 

Bazı malzemeler için (vida... vs) besleyici titreştiricilerde titreşim bobinine uygulanan gerilimin degeri varyakla degiştirilerek titreşim genligi dolayısiyle malzeme yürüme hızı degiştirilen uygulamalar var.
 

Eleklere titreşim bir motorun kontrol ettiği mile yarım ay şeklinde bir parça takılarak titreşim oluşturulur.Eleklerin altına yay monte edilir.Titreşimden motorun az etkilenmesi için motor ayakları lastik takoz üzerine bağlanır.Küçük bir örnek görmek isterseniz cep telefonunuzun içindeki titreşim motoruna bakabilirsiniz.
 
Bahsettiğiniz tür ttireştiriciler genellikle Sac siloların içinde tutan maddeler için silonun & bunkerin göevdesine monte edilir. Ve takoz kullanılmaz zira takoz işin amacına ters düşer.

Arkadaşın istemiş olduğu Sanırım bir titreştiriciden ziyade sarsak elek yapmak, bunu eğer motorla yapacaksa motor miline Krank benzeri bir düzenek bağlayarak eleği sallaya bilir. Ama sanırım bobinlerin elektromıknatıs özelliğinden faydalanarak yapmak istiyor. Bu şekilde yay geri dönüşlü küçük birşey yapabilirsiniz. Ama Tesiste kullanacak işe yarar birşey yapmak istiyorsanız motorlu yapmalısınız.
 
elek gövdesine bağladığınız motorun miline,balans yapacak herhangi bir şey bağlamalısınız.
Bu,arkadaşların dediği gibi yarım ay şeklinde bir parça da olabilir,veya ucunda küçük bir ağırlık olan,lama demir de olabilir.Ama sanırım,işin kitabına uygun titreştirici böyle olmuyor.Çünkü bizdeki eleklerin motorlarının hep ayakları kırılıyor
 
Düşük frekanslı 0-75Hz ve yüksek genlikli bir sinyal uygulaman gerekir.
 

motor ayaklarının kırılmaması için lastik takoz üzerine motoru monte etmelisiniz.
 
mrb bobıne seri baglı dıod da kullanırsan garantılı vıbrasyon elde edrsın akımına dıkkat et guclu dıod kullan
 
arkadaşlar piyasada titreşim motorları var 3-4 yıl önce tretuavar imal eden bir firmaya bu motorlardan bağladım.eleği yaylı bir sisteme bağlıyorsun ve altına bu titreşim mtorunu bağladığında motora enerji gelince motor titreşim yapıyor.senin yapacağın şey eleğin hareketini sağlayacak ve titreşim yaparken yerinden çkmayacak güçlü bir yay sistemi yapmak.
 
Selamu aleyküm
Gerekli bir tasarım ya da düşünce geliştirmeden yazmış oluyor olabilirim; evvela uyarı veya taasarım için çok az bilgi görüyorum.
Titreşiminiz için eleği motor miline kaçık olarak da bağlayabilirsiniz. Mesela krank gibi kaçık dönen bir milin motor ucunda dönerken kaçık kısma elekten bir parça bağlarsanız eleği ileri geri sallayabilir. Bunun sallama uzunluğu değiştirilemeyebilir ama motor sertliği ayarlanabilir bir mekanizma ile gövdeye bağlanabilirse sallama uzunluğu belirli bir şekilde ayaranabilir. Veya bu ekanizma elek motor mili arasındaki bağlama parçasına koyulabilir.
Bu sistem; eleğin yay gibi bir itici ile esas pozisyonuna dönmesi esasıa dayanarak; yine döner bir milin kaçık tarafının eleği itmesi sonra da diğr tarafı dönünce yayın eleği esas pozisyonuna geri itmesi ile de tasarlanabilir.
Hayırlı günler dilerim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…