Titreyen led

merhabalar. banyodaki led tavan armatürüm titriyor. enteresan olan, yandaki odanın ışığını açınca geçiyor. mesela bir de yine banyado saç kurutma makinasını açınca anlık olarak göz kırpıyor gibi oluyor. neden olur bu. ne yapmalıyım.

@FakirMaker dediği gibi gerilim uygun değildir, sebepleri olma ihtimali yüksekten düşüğe aşağıdakiler olabilir.

1-Bağlantılarda gevşeklik vardır.
2-Led yada sürücüsü ömrünü tamamlamıştır.
3-Şebeke gerilimi düşük olabilir.
Kolay gelsin.

daha önce olan bir şey değil, yeni yapmaya başladı. led eski değil. leddeki bağlantıları kontrol etmiştim. anahtara bakmadım ona bakayım. uygun gerilim olayını bilmiyorum. çocuğun odasındaki ışığı açınca titreme yapmıyor onu biliyorum. cevaplar için teşekkürler...

Merhaba. Bazı bağlantılardaki sıkıntılarla giden voltaj değişebildiğinden LED armatürünün ışığının titremesi bu voltaj oynamaları yüzündendir, doğrudur. Anahtarın arkasından bağlı olduğu NYY kablolarını sökerek anahtarı kablolarından ayırdıktan sonra avometreyle anahtar kapalıyken anahtar omajını ölçün, omajda oynamalar var mıdır veya sabit, kararlı omajda mıdır, omaj sabit değilse bazı oynamalar varsa ışıktaki titreme nedeni en başta bu olabilir.

Anahtarda normal omaj ölçülüp NYY kablolarını, ilgili otomatı indirip taktıktan sonra LED tavan aramatürüne hangi buattan bu hattın gittiğini araştırıp buattaki kabloların bağlantısını (klemensli değilse) açıp kontrol edin, ek yerlerinde gevşeklik veya buat iç bağlantısı sıkıntısı, vb. var mıdır?

Evin tüm lambaları veya kullanılan diğer lambalarda da, armatürlerde de, d,iğer odalarda da ışıkta bir titreme varsa sigortaların, açma-kapama şalterlerinin, kaçak akım rölesinin, vb. tüm Elektrik aksesuarlarının önce kendisinden, sonra kablo bağlantı klemenslerindeki gevşeklikler açısından imcelemeniz gerekir. Yani evdeki çalışan tüm lambalar için bu durum geçerliyse panodaki ve girişteki ilk elektrik girişi bağlantılarını inceleyip araştırmanız gerekebilir.

Paralel bağlı iki veya daha fazla lambayı ortak olarak besleyen tek buat, ikinci, paralel bir lamba açıldığında zayıf olan bağlantısını o anda geçici olarak kuvvetlendirip tamamlayabilir, titreme de bu yüzden anlık gitmiş olabilir, üniversal motorlu saç kurutma makinesi ise fırçalı bir motor olduğu için bu zayıf bağlantıyı çalışırken ürettiği ters sinyallerle, palslerle daha kötüleştirmiş olabilir, kendi aklımdaki senaryolara göre. LED armatürler AC şebekeyi DC şeklinde çekip kullıanırken doğrultarak almış olur, bu da kanımca çok zayıf bağlantılardan geçerken bu akımın titreyerek geçmesine muhtemelen sebep olabilir, 2. lambanın açılması sırasında bu zayıflığın çok geçici olarak buat veya zayıf geldiği noktadan kaldırılmış olması, bu armatür içinde 2. lambanın paralelinde açılmasıyla sıkıntılı olan duy- ampul bağlantısıyla ilişkisi kesinlikle kurulamaz düşüncesindeyim. Yani armatür içindeki bağlantı sıkıntılarıyla değil, aramatüre daha uzaktan açma-kapama anahtarı veya buattaki noktadan gelen elektrik hattıyla olan kötü alaka direk olarak kurulabilir. Kolay gelsin.

Ledi değiştirme şansınız var mı? En kolaydan başlamak sizin için en iyisidir.

Hiç sorun değil hocam. Merak etmiştim sadece.

İyi akşamlar.

buatlara bak klemensler gevşekse nedeni bu olabilir çocuk odasının linyesi banyo ile ortak olabilir anladığım kadarı tesisatı yapan sallamasyon yapmış prizleri ve aydınlatmayı ayrı yapmamış bina 30 yaşında yada daha eski?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…