Mürsel Yıldız
Üye
Resimdeki ürünler sanırım kötü değil.Abi baksana orjinalini bulmak lazım. Piyasa sıkıntılı ürünle dolu.
Resimdeki ürünler sanırım kötü değil.
Arkadaşımızın bazı şeyleri yanlış yapmasından kaynaklanabilir.
Özellikle ground hattındaki bir kaç cm lik teller bile osilasyona sebebiyet verebilir.
Üstelik bu devrede mosfetlerin sürülmesi bu kadar basit değildir.
Mosfetler anlaşıldığı kadarıyla sürülemiyor. Ya direk iletimde kalıyor, ya da devrede bir yük oluşturuyorlar.
Devreyi göremediğimiz için ben yorum yapmıyorum.Mosfet den önce arkadaşımız darasheetteki devreyi kurduğunu soyledi. Ben o devre üzerinden konuşuyorum. Eger başka bir devre kuruldu ise sorun olabilir.
Kurulan devreyi görsek iyi olur. Ama potansiyometrenin yanması demek regulatorun adj ucundan gerilim geliyor demektir.
o kadarda cahil değilim şükürler olsun.
Arkadaşım 100cm. değil 100mm. yazıyor. Milimetre yani.
Eh ne diyeyim. 4 inch yani 10 cm yi bile 100cm olarak hesapladığınıza göre bir bildiğiniz var sanırım.
https://inc.hesaplama.net/hesaplama.do
Kolay gelsin.
Bana ne baağırıyon O'na ne kızıyonArkadaşım 100cm. değil 100mm. yazıyor. Milimetre yani.
X5R seramik kondansatörleri anlamak için bazı tekniklerin de bilinmesi icab eder.datasheet'inin ilk sayfasında görebilirsiniz. Ve ayrıca seramik değil tantal ya da alüminyum elektrolitik kapasitör kullanılması tavsiye ediliyor.
Arkadaşım dikkat edersen ilk devrede 2 adet girişte ve çıkışta kapasitör var ve olması gereken yerlerde duruyorlar. O devrede 5 - 6 tane potans yaktım.Bana ne baağırıyon O'na ne kızıyon
Breadboard üzerindeki kablolarını ölç. Kaç mm imiş.
Ayrıca laboratuar tipi dediğin güç kaynağına kadar olan bağlantı uzunluğuna da karışmam. 10cm midir yoksa 100cm midir.
Ben burada yılların tecrübeleri ile yardımcı olmaya çalışıyorum sen dediğim dedik diyorsun.
X5R seramik kondansatörleri anlamak için bazı tekniklerin de bilinmesi icab eder.
Ekli dosyayı görüntüle 85178
Bu çizelge hangi kondansatörün ne gibi özelliği olduğunu gösterir.
X5R kullanılmasının mümkün olmadığı yerde tantal kullanılabilir. Ancak oradaki en ideal kondansatör günümüz tekniğine göre X5R seramik olmalıdır. Tabii ki entegre piyasaya çıktığında X5R serisi henüz üretilmemişti.
Kablo konusuna gelirsek..
Bir Elektronik devredeki pasif elemanlar belli karakteristik gösterirler.
Ekli dosyayı görüntüle 85179
Bu karakteristik özelliklerin hesaba katılabilmesi yüksek seviyede mühendislik bilgisi ve çok pahalı ölçü aletleri gerektirmektedir.
Örneğin ben bir tele aslında o tel bir tel değil bir bobin demişsem burada kötü niyet aranmamalı, bilakis neyi yanlış yapıyorum demelidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?