tmş faz koruma ve acil kesme butonu yardım lütfen ?

KuRSuN06

Üye
Katılım
27 Ara 2011
Mesajlar
77
Puanları
1
Yaş
37
merhaba arkadşlar benim elimde bitane acil kesme butonu var bitane de tmş var bizim bina bıçaklı sigorta onları tmş ile değiştireceğim fakat ne olur ne olmaz diye acil kesme butonuda koymak istiyorum kafamda oluşturduğum bağlantı şu.
tmş den çıkan 3 fazdan bitanesini acil kesmeden geçirip faz koruma rölesine gircem yani 3 fazda faz koruma rölesine gircek ama bitanesi acil kesmeden çıkıp faz koruma rölesine gitcek fazın bitanesi kesildiğinde de faz koruma rölesi enerjiyi komple kesicek benim kafamda tasarladığım bağlantı şekli bu acaba doğrumu yanlışmı ? ayrıca anlattığım projeye göre faz koruma rölesini nasıl seçicem nerden alıcam ? teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Özel bir durum yok ise faz koruma kullanmana gerek yok. Tmş'nin içine açtırma bobini takarsın. Acil stop butonundan fazı geçirip açtırma bobinine verirsen butona basıldığında Tmş açmış olur. Şalterin marka modeline göre açtırma bobinini bulabilirsin.
 
o zaman bağlantıyı şöylemi yapmalıyım tmş ye giren mesela r fazından şönt alıp acil kesmeye girip çıkışını açtırma bobinine bağlıycam bu kadar. tmş nin çıkışından yine fazlar gidecek?
 
Tmş giriş-çıkış bağlantıları normal olarak devam ederken, Tmş'den faz alıp acil stop butonuna gir, buton çıkışını açtırma bobinine bobine nötr bağlantısı yap.
 
tmş nin üstünden bir faz alıp butona gircem buton çıkışını açtırma bobinine gircem buraya kadar doğru mu ?
nötr bağlantısını nasıl yapıcaz
 
Tmş'nin içine takılan açtırma bobininin çıkışını panonun nötr barasına irtibatlandır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…