orda kısa devre formulu var ama direnç ve reaktans değerlerini nasıl hesaplıyoruz?
bir otelin Elektrik projesinin tali panosunun tekhat şemasındaki tmş kısa devre kesme kapasitesinin hesabında takılmıştım sorum butun elektrik projelerindeki devre kesicilerin hesabında aynı formul mu kullanılır?İyi bakınız. Kısadevre2 dosyasında sol tarafta direnç ve endüktans değerlerinin nerden geldiği toplam empedansın ve kısadevre akımının nasıl hesaplandığı gösterilmekte. Forumda daha önce paylaşılan bilgilerdir aynı zamanda.
Sn ttkatim tüm bilgileri içeren pdf dosyayı paylaşmış.
bir otelin Elektrik projesinin tali panosunun tekhat şemasındaki tmş kısa devre kesme kapasitesinin hesabında takılmıştım sorum butun elektrik projelerindeki devre kesicilerin hesabında aynı formul mu kullanılır?
teşekkür ederimEkte hazırladığım excel dosyasından faydalanabilirsiniz. İyi incelerseniz olayı çözersiniz anlamadığınız kısımlar için özelden mesaj atabilirsiniz. Yukarıda verilen pratik hesap yöntemi. Verdiğim dosyada tali pano sigortalarına kadar kısadevre hesabı yapmanız mümkün.