12V 5Amper bir LED trafosu ile denedim fan çalıştı ve çıkışta 53V gördüm. Sac kapakta da boşta gerilim 55V yazıyor. Ancak kaynak yapmaya çalıştığımda giriş kısmındaki paralel bağlı 2 adet 11W 100 ohm taş dirençler aşırı ısındı ben de makineyi kapattım. Ama LED trafosunda herhangi bir ısınma yoktu. Sizce bu ısınmaya ne sebep olmuş olabilir?
Şu an iki dirençte açık devre haline geldiğinden makine hiç çalışmıyor.
Ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle. Maalesef entegrenin üzeri de kazınmış. Fanın kabloları da bu karta lehimli. Aynı kablolardan anakarta da gidiyor. Fan 12V. O yüzden bu kartın çıkışı da 12V olabilir. Şayet fan anakarttan beslenmiyorsa.
Valla çok haklısınız. Tamiratı iyice bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar maalesef. IGBT, mosfet, bazı entegreler ve transistörler ne varsa kazımışlar.
12V 5Amper bir LED trafosu ile denedim fan çalıştı ve çıkışta 53V gördüm. Sac kapakta da boşta gerilim 55V yazıyor. Ancak kaynak yapmaya çalıştığımda giriş kısmındaki paralel bağlı 2 adet 11W 100 ohm taş dirençler aşırı ısındı ben de makineyi kapattım. Ama LED trafosunda herhangi bir ısınma yoktu. Sizce bu ısınmaya ne sebep olmuş olabilir?
Şu an iki dirençte açık devre haline geldiğinden makine hiç çalışmıyor.