Karpuz değil bu kesip rengini göresin, TV radyo değil düğmeye basınca sonuç alasın. Yük olmak zorunda ve yüke göre sonuç değişkendir. Ha bayide satıcıda akü kapasite ölçer vardır (bunların içinde direnç - direnç grubu var, programla daha kısa sürede hesaplar) bağlar sonucu söyleyebilir.
Demek ki bu konuyu kimse merak etmemiş.
Benim de bir kaç saat önce aklıma geldi bir araştırma yapayım dedim.
Ama öyle iç açıcı bilgilerle karşılaşmadım.
Belki siz biliyor olmalısınız dedim ama
Malesef sizinde bir bilginiz yokmuş
Dün biri mail adresime giriş yapmaya çalışmış.
Mail adresim geçiciydi.
şifresiz giriş yapıyordum.
mail adresimi heklemeye çalışınca oturum kapandı. mail adresim devre dışı kaldı
Oysaki mail adresimi sadece bu site oluşturdum.
Başka da kimseler bilmiyordu.
Kim yapmış olabilir acaba
Bakın şöyle bir şey buldum.
Akülerin içinde depolanmış olan enerjinin ne kadarını kullandığımız ise
DEŞARJ DERİNLİĞİolarak tanımlanmaktadır . Örnek Aküde depolanmışolan enerji miktarı 140 Ah (AMPER/SAAT) olarak belirtilmiş ise biz 70 Ah enerji tükettiğimizde, akünün deşarj derinliğini 50% olarak ifadeediyoruz. Eğer 112 Ah enerji tüketmiş isek, deşarj derinliği 80% olmuştur diyoruz.
Akünün üzerinde belirtilen Ah değeri ise genellikle 20 saat süren sabit akım çekimi ile hesaplanan değerdir. Yani 140 Ah kapasiteli bir akü saatte7 amper sabit akım çekilerek, 20 saat süre ile deşarj edildiğinde etiketinde belirtilmiş olan enerjisinin tamamını verecektir.
Bu şekilde boşaltılırsa ve 10 saatte 14 Amper akım ile şarj edilirse,
bu ideal bir CYCLE (DÖNGÜ) olmaktadır.
Akü üreticileri
LIFE CYCLE (
ÖMÜR DÖNGÜ SAYISI) verirken bu ideal koşulların gerçekleşmesi halinde elde edilebilecek azami değeri beyanederler.
Bir akünün ÖMÜR DÖNGÜSÜ üreticisi tarafından 250 olarak belirtilmiş ise, bu akü ideal koşullar altında
250 defa ŞARJ/DEŞARJedilebilir anlamına gelir. Oysa biz akümüzü sürekli olarak 50% den daha fazla deşarj ediyorsak yani her seyahatimizde birçok kere VOLTMETRE de 11,7 volt okuyorsak ve düşük voltaj alarmları çalıyorsa akülerimizin
ÖMÜR DÖNGÜSÜ 50-100 civarına düşmüş olacaktır.
Akülerimizin bize azami süre ile hizmet etmesini istiyorsak akülerimizi nominal kapasitelerinin
50% sinden daha fazla deşarjetmememiz gerekiyor.