Toprak nötr arası voltaj dalgalanması

Özel trafonuzmu var yoksa şebekedenmi besleniyorsunuz ? Sorun görülen sistemin
gücü nedir ?
 
Son düzenleme:
Merhaba,
Tespitleriniz ve bilgi paylaşımınız için teşekkürler.
GNDSeries nötr-toprak regülatörü; toprak hattından gelen kirlilikleri engellemek, cihaz üzerindeki statik yükleri toprağa iletmek üzere çift yönlü koruma yapmak üzere tasarlanmış bir teknoloji olduğundan, cihaz çalıştıktan sonra çoklu priz üzerinden ölçüm tekniği istediğiniz voltajı görme açısından doğru bir ölçüm taktiği değildir.
Nötr-toprak voltajı ölçümünü priziniz üzerinden nötr ile toprak arasında ölçtüğünüz değer, sizin ve teknik servisin garanti sözleşmesininin başlaması için gerekli ve yeterlidir.
Çoklu prizden cihazı çalıştırarak okuduğunuz değer, okuma teknolojisi tek taraflı ölçtüğünden ve bu tarafın da geri dönüş olmasından dolayı size yüksek değer okutmakta ve bu cihazınızın çalışması ve garanti kapsamında kalması açısından sorun teşkil etmez.
Cihaz teknik servisleri Elektrik olan priz üzerindeki değeri okur ve cihazın çalışmasına garanti kapsamında onay verirler. Çoklu priz üzerinden paralel prizdeki değer geri dönüş değeridir ve referans olma şansı yoktur.
İlginize teşekkür eder, saygılar sunarız.
 
Özel trafonuzmu var yoksa şebekedenmi besleniyorsunuz ? Sorun görülen sistemin
gücü nedir ?
Firmanın kendi Trafosu yok, Bedaş'a ait ortak Trafodan besleniyor birkaç firma.
3KVA 2 adet de bilgisayar bağlanacak aynı hatta yani 4,5 KVA 'lık bir sistem.

Ekranlı İzolasyon Trafolarında Toprak-Nötr gerilim ayarı oluyormuş Artsan diye bir marka var. Orası ile görüşüyorum sadece bu hat için 4.5 KVA'lık bir İzole Trafo tesis etmeyi düşünüyoruz.

Ayrıca tesisin geneli için de bu durum söz konusu bunun içinde Aynı trafodan beslene ag kullanıcılarının Toprak-Nötr gerilim okumalarını istedim. Eğer o firmalarda da T-N 2,2 - 2.7 V civarında ise Trafonun İşletme Topraklamasının yetersizliğinden kaynaklı olabileceğini varsayıyorum.

Çevrim empedans yöntemi ile ölçüm yapıldığından (Faz-Nötr-Toprak) olabilir anlıyorum.

Fakat gerilim konusunda açıklamanızı tatmin edici bulmadım. Bahsi geçen cihaz çalışmıyorken dahi, fişi takılı iken, 2,5 V un altına hiç düşmedi değer. Cihaz fişe takıldığı anda gerilim regüle edilmemiş haline dönüyor.
Ayrıca diğer cihazlarda denediğimizde aynı hattaki çoklu prizden ölçtüğümüz değerler regüle edilmiş oluyor yanı 1V'un üstüne çıkmıyor. Sizin dediğinize göre bu cihazlarda geri dönüş değerleri görmemiz lazım.
 
Son düzenleme:
Maalesef yeni tanıştığınız bir teknoloji ve yöntem olmasından dolayı size izah etmekte sorun yaşamamız normal.
Birde konunun Elektronik haberleşme tandanslı bir yöntem ile bir yönde alçak geçiren, diğer yönde yüksek geçiren bir filtre kabiliyeti ile olumlu ve olması gereken bir özelliğinden bahsediyoruz.
Yani priz tarafında yüksek olan nöt-toprak voltajını düşürmesi size yeterli ve gerekli.
Dönüş tarafında çift yönlü çalışma ile yüksek geçiren kabiliyeti her cihazda beklenmemesi gerekir. Cihaz üzerinde statik yükler oluşuyorsa, burada belirli bir voltaj üstü olacak ki toprağa akıtabilsin.
Siz tatmin olana kadar yanıtlamaya devam edeceğimizden şüpheniz olmasın.
Sizi anlıyor ve açıklayabileceğimiz en net haliyle dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz.
İzolasyon trafosu işinizi görecek.
İzolasyon trafosu işletme topraklaması ile koruma topraklamasını izole ederek 7-8V gibi değerleri 2-4V değerlere düşürür.
Ancak sorununuz laboratuvar cihazları için 0.5-1V gibi değerler ve 0.2V ve üzeri bir dalgalanma ise sorununuzu çözecek iddiası maalesef durumu kurtarmayacaktır.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…