Topraklama birleşik mi?

Toprağın tamamen yalıtkan olduğunu düşünürsek ki bu yanlış bir düşüncedir ; o durumda koruma ve işletme topraklamaları arasında bağlantı yoksa direnç ölçülmeyebilir . Ama her halukarda toprağında direnci olan bir iletken olduğunu düşünersek işletme ve koruma topraklamaları arasında yapılacak ölçümde bir değer okunacaktır . Demin bahsettiğim hususa binaen işletme ve koruma topraklamaları arası 20 mt veya üzeri bir mesafe varsa bu uzaklık referans toprak uzaklığı oluşturacağı için 1,18 ohm dan çok yüksek bir değer okunacaktır diye düşünüyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
aynen katılıyorum.
toprağın iletimi çok iyi ise okunan değer çok yüksek olmayadabilir, koruma ve işletme topraklamalari arasında.
 
Ben mantığımı anlatayım KAR ile çözüm bulma konusunda.
KAR taktınız, faz ile koruma topraklaması arasına bir cihaz bağladınız çalıştırdınız KAR kar atti
akımın tamamı koruma topraklaması + toprak + işletme topraklaması = nötüre döndü. KAR üzerinden dönmedi. işletme topraklaması ile koruma topraklaması ayrı.
KAR atmadı ise akımın tamamı koruma topraklaması =işletme topraklaması KAR üzerinden nötre döndü , işletme topraklaması ile koruma topraklaması birleştirilmiş.
 
işletme topragı =notur nasıl ola bılır pardon
 
isletme topraklamasi notru guclendirmek ve notrde herhangi bir zaafiyet meydana geldiginde zaaiyati en aza indirmek icin yapilir. Notr esittir isletme topraklamasi demek yanlistir.
 
işletme topraklaması nereden yapılıyor ? nasıl yapılıyor? eşit olmayan ne oluyor ?
eşitlikten kastettiğiniz nedir?
açıklarsanız memnun olurum.
 
Soru yanlış bence !
X bölgesinde Y amaçlı Z biriminde yaptığımız topraklama ölçümünde :
Z bağlantılarının tümü söküldüğünde(topraklama) Z gövdesi ile koruma hattında B1 ohm , tesis topraklamasında B2 ohm ölçtük gördük ki topraklama bağlanmasa bile yapısal iletkenlik çok yüksek, çözüm olarak koruma topraklamasını tesis topraklamasından F metre uzağa taşımak zorunda olduğumuz kararına vardık !

Sonuç :
Toprak ile lama bazen birleşik bazen de değil ! O anki hareketlerine bağlıdır.

 
işletme topraklaması nereden yapılıyor ? nasıl yapılıyor? eşit olmayan ne oluyor ?
eşitlikten kastettiğiniz nedir?
açıklarsanız memnun olurum.
trafonun yıldız noktası nötrdür. bu nötr yani trafonun yıldız noktası topraklama yapılarak güçlendirilir amaç fazlar arası dengesiz yüklenmelerde yıldız noktasını sıfıra yakın tutmaktır. biz buna işletme topraklaması diyoruz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…