Bulduğum bir değer değil.Kulaktan dolma.Bunun bir hesaplamasimi var?2 Ohm değeri niçin,nereden buldunuz ?
Okudum.Ama anladığım kadarıyla yorum yapabiliyorum.Malum herkesin bilgisi en üst seviyede değil.2 ohm dan düşük olması istenEmez yazıyor ama isteyen bir işletmeye de neden istiyorsun kardeşim diyecek bir teknik donanıma sahip değilim.Arti bahse konu olan dairelerin elektrik projeleri elimizde mevcut değil.Bagli olduğumuz bakanlıkta bile yok.Yeni projeler çizilecek.Dairelerin halihazırdaki durumuna gore.Yani yapılacak işin projesi değil,yapılmış ise göre proje çizilip devir için saha kabulleri yapılacak.Bu kabullerde Sedaş priz çıkarmasın ve tek seferde kabulleri yapsın diye uğraşıyorum.Daire panolarında 30 ma Kakr,ana panoda 125 A TMŞ ye bağlı toroid trafo ve ayarlı algılama rolesi var.Bir çok apartmanda bu roleler tutmadığı için iptal edilmiş.Onlarida aktif etmek durumundayım şu an.Dedigim gibi,teknik donanım olarak,topraklama hususunda pek fazla bilgim yok.Eki okuma zahmetine katlanmamışsınız
Aklıma takılanları sormak istiyorum.Sadece öğrenmek amacıyla soruyorum 6anlis anlaşılmasın.30mA rölenin çalışması için 1666 ohm,
300 mA rölenin çalışması için 166 ohm
değerleri yeterlidir.Sizden,düşük değerleri
isteyenlerden,yazılı olarak,hangi değerleri
hangi mevzuata göre istediklerini sorun.
Sedaş in kabul ekibiyle gorusdum.Dediginzi onayladilar.Cok teşekkür ederim bilgilendirmenize.Simdi okuyup bilgilerimi guncelleyecegim.Bu forum olmasa 40 ohm u 2 ohm a dusurecegim diye kazık çakıp duracaktim.Maliyetide cabasi.Devlete kazandırmış olduk.Taner İriz'in dokümanını dikkatli okuyun.
Diğer bilgilerde yararlı olacak.Direnç de-
ğeri bilgilerine de dikkatli bakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?