Topraklama direnci hesabı

elifesma

Üye
Fabrika bina temel topraklaması için binanın enine demir donatısı kullanılarak temel topraklaması yapılması istendi, yönetmelikte de madde9.3te1757500510969.webp görüldüğü üzere doğal topraklayıcı elektrot görevi görebileceği yazmış bu tarz uygulamanın olması gereken esasları nedir ve demir donatının topraklama direnç hesabı nasıl hesaplanır bu durumda? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Fabrika bina temel topraklaması için binanın enine demir donatısı kullanılarak temel topraklaması yapılması istendi, yönetmelikte de madde9.3teEkli dosyayı görüntüle 118033 görüldüğü üzere doğal topraklayıcı elektrot görevi görebileceği yazmış bu tarz uygulamanın olması gereken esasları nedir ve demir donatının topraklama direnç hesabı nasıl hesaplanır bu durumda? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Binalara ait çelik-demir konstrüksüyonların topraklama elamanı olarak kullanılabileceği ile ilgili bir uygulama-tavsiye yok . Bu kısımlar eş potansiyel topraklama barası ile irtibatlandırılır sadece . Temel topraklaması ise bina inşa edilirken yapılır . Sonradan binalara ilave edilebilmesi gibi bir durum zaten sözkonusu değil.

Böyle bir talep alınca siz tecrübeli meslektaşlarıma sormak istedim, ben de olamayacağına dair gerekli görüleri sundum fakat yönetmelikte yazdığını görünce uygulama tarafında böyle bir durum söz konusu mu, yapılan bir şey mi sormak istedim.

Böyle bir talep alınca siz tecrübeli meslektaşlarıma sormak istedim, ben de olamayacağına dair gerekli görüleri sundum fakat yönetmelikte yazdığını görünce uygulama tarafında böyle bir durum söz konusu mu, yapılan bir şey mi sormak istedim.
Demir su ve nem ile başı hoş olan bir element değildir . Korozyona uğramaya başladığında ise zaten geçmiş olsun .

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri