Topraklama hattı olmayan daire

 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Hepinize teşekkürler arkadaşlar , Ben KAR taktırdığım zaman zaten sıfırlama yaptığım prizlerdeki sıfırlamayı iptal edeceğim. İkinci bir alternatif üzerinde duruyorum benim oturduğum dairede mutfak ön cephede fakat diğer dairelerde arka cephede kalıyor ve bir arkadaş topraklama yapacaksan demir bakır çubuğun bulunduğu yeri sula gibi bir tavsiyede bulundu ve ben mutfak kullanım suyu gider borusunun içinden (BU SADECE MUTFAK KULLANIM SUYU GİDERİ YANİ WC İLE BAĞLANTISI YOK) binanın önüne kadar bir kablo indirsem ve hatırlatayım bina çatıdan gelen yağmur su gider borusuda benim mutfak borusuyla birleşip aşağıya kadar iniyor ... Ve bina önünden toprağa giriş versem nasıl olur herhangi bir tehlike arz edermi yani sonuçta kablo suyla temas ediyor ama koruyucu plastik kısmı gövdeye temas etmesini engelliyor yada engeller. İkinci bir alternatif olarakta altkatta ki daire girişinden topraklamayı benim daireye paralel yapsam ve beyaz eşya prizlerinde kullansam olurmu? Kusura bakmayın arkadaşlar ama 2 defa kombinin anakartı, 1 defa buzdolabının motoru yandı.
 
Son düzenleme:
birader dairenin içinde panoya yakın bir yerde kirişte insaat demiri bul oraya bagla ordan da panoya getir al sana toprak istedigin prize cek kullan
,
 
Bugün bir elektrikçi arkadaşımla görüştüm ve K.A.R. a gerek yok bu şekilde kalsın kaçak olursa sigorta atar zaten dedi.
 
 
Son düzenleme:
Ben mutfak kullanım suyu gider borusunun içinden (BU SADECE MUTFAK KULLANIM SUYU GİDERİ YANİ WC İLE BAĞLANTISI YOK) binanın önüne kadar bir kablo indirsem ve hatırlatayım bina çatıdan gelen yağmur su gider borusuda benim mutfak borusuyla birleşip aşağıya kadar iniyor ... Ve bina önünden toprağa giriş versem nasıl olur herhangi bir tehlike arz eder mi ? İkinci bir alternatif olarakta altkatta ki daire girişinden topraklamayı benim daireye paralel yapsam ve beyaz eşya prizlerinde kullansam olur mu?
 
Arkadaşlar sıfırlama olayını bina girişinde ki ana panoda yapsam olmaz mı?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…