topraklama

slm arkadaşlar çalıştığım şirketin karşısında binada 5 kata bi doğalgazla çalışan bi ısıtıcı almışlar bugun servis geldi dediler topraklama yok .sonra panoya baktım topraklama yok.bu ısıtıcıda topraklama olmadan çalışmıyı bi şekilde arıza veriyı nötre bağlıyayım deim kabul etmediler zaten bağlayamadım kaçak akım rölesi atıyı.5 kattan 4lük kablo ile topraklama çektim.kazığını çaktım ama ne derecede toprağa girdi bilemiyum.çalıştırdık bu sefer yıne çalışıyı az sonra sönuyu. aradım servisi bana topraklamayı ölç diyor nasıl ölçeyım topraklamayı .mühendisin dediği seri lamba ile bak faz nötr sonrada faz toprağı ölç. ışık şiddetinden anlaşılır dedi. ama kaçak akım rölesi olduğundan faz topraği seri lamba ile ölçemıyum.atıyı.ne yapmam gerekiyı

Dijital voltmetreni al yanına git binaya.
Önce faz-nötr arası voltajı oku.
Sonra faz- toprak arası voltajı oku.
Eğer;
Faz-Nötr arası voltaj, faz-toprak arasından düşük ise: Yaptığın topraklama, işletme (nötr) topraklamasından daha iyi.
Faz-Nötr arası voltaj, faz-toprak arasından yüksek ise: Yaptığın topraklama, işletme (nötr) topraklamasından iyi değil.
Okuduğun değerler birbirine yakın olmalı. Yani:
Faz-Nötr 230V ise Faz-Toprak 220V civarı gibi (Bu iyidir.)
Faz-Nötr 230V ise Faz-Toprak185V ise bu kötü topraklama var demektir.

soycul ' Alıntı:
kazığını çaktım ama ne derecede toprağa girdi bilemiyum.
Kazığı çaktığın yer de önemli. Toprak balçık gibi yapışkan ise hemen tutar. Yok çakıl taşlı, beton parçalı, kumsal ise çok uğraştırır. Kazık toprakta sıkı durmalı.
Şunu yaparsan iyi olur (imkan varsa):
1 adet 50x100cm'lik galvanizli levha al. Topraklama yapacağın yeri 1mete derinliğinde, 1metre eninde, yarım metre boyunda kazdır. Levhayı uzunlamasına ve dikine koy. Levhanın yanlarındaki toprakları iyice çiğne ki temas tam olsun. 1 kova su dök. Üzerini gübreli toprak ile biraz kapattır (Veya kazılan yerin yüzeyinden çıkan verimli, koyu renkli toprak ile). Tekrar su dök. Sonra tamamen kapattır.
Hemen tutar ve mükemmel topraklama olur.
Bunları sen yapar isen parasınıda istemeyi unutma! Topraklama işi başlı başına bir bilgi birikimi ve zahmet ister.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…