4. mesajdan sonra cevap yazacaktım ben de problemi tam anlayamadım, analog bir multimetre ile volt ölçme imkanınız var mı ?Topraklama yok dediğim gibi. Topraklama olsaydı nötr toprak arası 3-5V çıkabilirdi, sıkıntı değil.
Prizin ya da IEC fişin toprağını kontrol ettiğimde kontrol kalemi faza yakın bir parlaklıkta yanmakta. Bunu hayalet voltaja bağladım çünkü priz/IEC toprağı boşta. Nötrde ise kalemde bir yanma yok. Multimetre probunun birini nötre diğerini priz/fiş toprağına değidirdiğimde gördüğüm değer ortalama 100V. Nötrde 100V olduğunu düşünmüyorum açıkçası ancak multimetrede gördüğüm bu değeri anlamdırmaya çalışıyorum. Aklıma gelen ise dediğim gibi harmonik etki.
Topraklama olsaydı ve nötr toprak arası 100V gibi değerler çıksaydı anlamdırmak kolay olacaktı
Bu hiçbir veri için ölçüm referansı değil .kontrol kalemi ile konrol ettiğimde fişin topraklamasında kalem yanıyor.
Topraklamanız olmadığı için bu da değerlendirilebilir bir referans bilgi değil .nötr toprak arasını ölçtüğümde de yerine göre 85V-110V arası değerler ölçüyorum.
4. mesajdan sonra cevap yazacaktım ben de problemi tam anlayamadım, analog bir multimetre ile volt ölçme imkanınız var mı ?
Elinize yaklaşık 10W lık bir led ampul alıp 100V ölçtüğünüz yere bağlayıp ölçümü tekrarlayınız. ( Bu işlemi halk dilindeki ismi armut ampül ( akkor flamanlı ) alıp gücü bu aşamada çok önemli değil tekrar ediniz) , kolaylıklar.
Zaten hayalet voltaj olabileceğini ilettim, kontrol kaleminin toprakta yanmasını referans almıyorum. Statik kaynaklı bir yanma olsa gerek.Bu hiçbir veri için ölçüm referansı değil .
Topraklamanız olmadığı için bu da değerlendirilebilir bir referans bilgi değil .
Neyi nasıl yorumlayalım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?