toroid akım trafoları ile koruma rolelerini çalıştırma

Katılım
8 Tem 2006
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Mersin Tedaşta Röle Ekibinde Görev yapmaktayım.Modüler Hücrelere geçmeye başladık 4-5 yıldır iyisi de var kötüsü de ben burada onu kıyaslamak için değilde başımıza gelen bir olayı bahsetmek için katılıyorum.Yeni konulan 40-45 modüler hücreden Teiştan girişlerde ki hücrelerde şöyle bir problemimiz var feleket bir şekilde ses var (vızıltı) titreşimden oluşan bir sese benziyor yalnız ben bu modüler hücrelerde ki yeni tip akım trafosu kulanılmış yani torodial akım trafosu onu belirtmemiştim.Başından böyle bir olay geçeni varsa lütfen yazsın torodial akım trafolarından olabilirmi veya neden olabilir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Torodal akım trafoları,böyle bir olaya sebep olmaz.Kablo başlıklarının iyi yapılmaması ( hep-
sindedemi ? diyeceğinizi tahmin ediyorum ) nedeniyle olma ihtimali fazla gibi geliyor bana.
Eğer böyle ise,karanlık bir ortamda baktığınızda,ark görmeniz de gerekir.
 
Yeni kurulmuş sistem ise fahri yetiş beyin söylediği gibi kablo başlıklarındaki yapım hatasındandır. Su şırıltısına benzer bir ses gibiyse aşırı nemden rutubetli ortamdan kaynaklanıyor olabilir. Bakımsızlıktan Aşırı tozdan da benzer durum yaşanabilir. Karanlıkta hücre camından bakıp gözlemlemenizde fayda var.
 
Arkadaşlar sağolun fakat burası yeni açik hücreden modülere geçilen bir merkezimiz.Yalnız şunu da söyleyeyim ki ses yük ile paralel yükseliyor.yani akım yükseldikçe ses de yükseliyor.Firmadan Servis elemanı çağırdık gelince eğer çözerlerse ben sizlerle yine paylaşırım .Ses sac gevşek yani vidaları tam sıkılmasa bir ses çıkarır ya öyle bir ses yani başlıklarda kaçırma (şelale) yok.Gelişme olursa ben burada yazarım.Teşekürler arkadaşlar
 
akım trafo uçları boşta olmasın zayıf bir ihtimal olsada
 
Akım Trafoları Toroid Akım Trafosu bunlarda akım trafoları mv dönüştürüyor açık kalsada uçları problem olmuyormuş.Bizim korumada bir problemimiz yok.Bizi rahatsız eden ses.Teşekür ederim ilginize.
 
Sn.eminkarabas,benzer durum ile karşılaştım.Hücrelerin içinde bulunan kapasitif gerilim indikatörü var.Mesnet izolatörü şeklinde bunların altından bir kablo çıkar ve hücre ön yüzeyindeki neon R S T ışıklı göstergelerini enerjilendirir.Benim karşılaştığım olayda sesi bu kapasitif gerilim indikatörlerinden bazıları yapıyordu.Servis ipe un serdi.Şu bu diye zaman geçerken bazıları patladı,yerlerine yenisini taktık.Tahminen 2 senedir ses yapımaya devam edip henüz patlamayanlar da var.Patlayanların içini merak eden olursa reçinenin içinde baraya bağlanan tarafta sarıdan(pirinç) çaybardağı gibi bir silindir var.Bu bardağın ortasındada aynı metalden çay kaşığı gibi silindir bir elektrot var.Bardak ile elektrot arası hava boşluğu var.
 
sayın emın arkadas akım trafosu kesınlıkle gevsek baglı sıkarsanız cozum bulunur
 
modüler hücreler rutubetten çok fazla etkileniyor atlama mesafeleri yeterlideyil rutubet varsa klima veya soba kullnman iyi olur
 
emin bey bahsetmiş olduğunuz olayın nedeni mod. hücre içindeki teçhizatın özelliklede xlpe kabloların,fiderin yük durumuna bağlı olarak oluşan manyetik alan etkisiyle xlpe kabloların mod.hücre içerisindeki sac tavalara irtibat noktasındaki vibrasyonu önleyici düzenek olmamasından dolayı titreşime benzer sesler çıkarması olabilir.bir ufak ihtimalde toroidal akım trafolarınında montaj vidalarındaki gevşeklikte bu seslerin nedeni olabilir.saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,079
Mesajlar
923,071
Kullanıcılar
451,370
Son üye
docsu

Yeni konular

Geri
Üst