Torx başlı civatalar neden tercih edilir?

hakan_852

Üye
Sebebi kullanıcıya gıcıklık olsun söküp takma zorluğu olsun diye mi estetik amaçlı mı yoksa farklı bir sebebi var mı? Viko kablosuz 3lü priz aldım adamlar klemens civatalarını yıldız civata, kasa civatalarını da torx başlı yapmışlar. Evde 2saat torx bits aradım ıvır zıvır içinde. Helal dedim viko.

Gıcıklık ustam başka değil
Kimse sökemesin diye.

Fabrikada üretim otomasyonla olduğu için makinalar bu tip vidaları daha kolay tutup kullanabiliyor
diye biliyorum

Bu işin standartı olsa iyi olurdu. Gereksiz bir tercih bence.
Gerçekten haklısınız.
Geçen gün havya çalışmaz oldu söküp bir bakayım dedim.
Sen misin diyen arkadaş.
İki tane vida var Mercedes in amblemi gibi aynı acabilirsen aç.
Tornavidanın ağzı bile bozuldu yine açılmadı.
Vida dediğin ya düz olur ya yıldız ya ALLAH Allah

Daha önce de saç kurutma makinesinde benzer durumla karşılaşmıştım. Ondaki daha kötüydü. Spanner denen civataydı. Ama vikoda olması ilginç.

Bu tip vida yada civata başlarının kullanılmasının başlıca iki sebebi var. Birincisi daha fazla tork ve tutuş sağlamak ikincisi ise özellikle seri imalatlarda vida yada civata başına oturacak ucun daha düzgün ve hızlı oturmasını sağlamak.

Firmaların açılmasın diye özel vida başı kullanmasının artık bir espirisi yok.Nerede ise mamül ortaya çıkmadan ona göre bits yada vidalama ucu piyasaya çıkıyor.

Eğer bu işlerle az buçuk ilgileniyorsanız piyasada hemen hemen tüm uçları açabilecek setler satılıyor.Bir tane set alsanız sizi uğraşmaktan kurtarır.

Aslında elimde birkaç bits seti var da çok sık lazım olmadığı için bazı uçlar aratıyor biraz tabii dağınıklıkla da alakalı. Şimdi hepsini toparladım lazım olursa hazırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…