Trafo Çıkışına Gerilim Göstergesi

kemal12328

Üye
Katılım
22 Ara 2014
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
26
Foruma yeni katıldım. Bir şey yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Elimde 220/24V 1.5A /12V 2.5 A çıkışları olan AC bir trafom var. Ben bu trafoya doğrultmaç yapıp hem DC'ye çevirmek istiyorum. Ayarlı güç kaynağı yapmak istiyorum bu trafoyu. 0-24V DC olacak şekilde. Birde ben bunun çıkış gerilimini görmek için 7 segment display bağlamak istiyorum. Nasıl yapabilirim ? Devre çizimi ve elemanları söylerseniz sevinirim.
Şimdiden teşekkürler iyi forumlar...

Forumda yeni olduğum için konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Şu devre sizin için en uygunu gibi görünüyor. Birkaç kolay elemanla çok güzel çalışabilecek regüleli güç kaynağına sahip olabilirsiniz. Not : LM317 yi iyi bir soğutucuya monte etmelisiniz.

7 segment display ile voltaj okuma ile ilgili sana yol göstereyim. Biraz araştır. 7107 ile dijital voltmetre yapımını araştırmalısın.

Takıldığın yerde sor yardımcı oluruz. Kolay gelsin

 
Saol teşekkür ederim. Çoğu eleman var. Soğutucu var ama biraz büyük olabilir avuç içi kadar büyüklüğü var yeter mi ?
 

7 segment display ile yapılan devre var ama elemanların isimlerini bulamadım, biliyorsanız söylerseniz sevinirim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…