Bugün rüyamda cd çaların çalıştığını gördüm. Güç ünitesinden anakarta giden kabloyu oynatınca çalışıyordu. Sonra uyandım, dedim bir sorayım. Çünkü trafodan çıkış alamıyordum. Ya arada bir yerde sorun var, ya da trafo sorunlu. İnternette omajını ölçün demişler. Deneyeceğim de, nerelerini ölçeceğimi bulamadım.
@paskomya@binbaşı bunları nasıl kontrol edebilirim? Fotoğraf ekledim.
eline ölçü aletini ac konuma getir, Elektrik ver girişe bak 220 yi gördün- çıkışa bak örnek 12 volt gördün sağlam. değişik voltajlarda çıkış varsa sırayla ölç 3-5-9-12 volt gibi çıkış voltajları doğru ise sağlamdır, değilse de sağlam değildir yenisine müracaat ( hiç çıkış yoksa termiğini bul kısa devre yap gittiği yere kadar kullan ben öyle yapıyorum yalnız smps trafolarda olmuyor)
eline ölçü aletini ac konuma getir, Elektrik ver girişe bak 220 yi gördün- çıkışa bak örnek 12 volt gördün sağlam. değişik voltajlarda çıkış varsa sırayla ölç 3-5-9-12 volt gibi çıkış voltajları doğru ise sağlamdır, değilse de sağlam değildir yenisine müracaat...
Çıkışları geçen gün sistemin içindeyken ölçmüştüm 0.3 Volt falan geliyordu. Trafo önceden sağlamdı, cd sürücüsünü yerinden çıkarıp geri takınca çalışmamaya başladı. Şimdi üniteyi çıkardım test edeceğim.
O zaman şekli benzediği için karıştırdım. Kusura bakmayın. Bölye böyle öğreniyor insan.
Peki sorun nerede olabilir? Voltaj çıkışı alamıyorum soketten. Aşağıdan kısadevre konumuna getirdikten sonra multimetreyi, ölçtüm, yollar sağlam. Belki de trafo ömrünü bitirmiştir. 33 senelikti yanlış hatırlamıyorsam. Tam emin değilim ama.
O zaman şekli benzediği için karıştırdım. Kusura bakmayın. Bölye böyle öğreniyor insan.
Peki sorun nerede olabilir? Voltaj çıkışı alamıyorum soketten. Aşağıdan kısadevre konumuna getirdikten sonra multimetreyi, ölçtüm, yollar sağlam. Belki de trafo ömrünü bitirmiştir. 33 senelikti yanlış hatırlamıyorsam. Tam emin değilim ama.
Orası öyle. Ama nasıl trafo alacağımı da bilmiyorum. Elimde bir datasheet falan da yok. Model numarasını internette aratıyorum, bir şey çıkmıyor. O yüzden kararsızım biraz. Elimdeki trafo olursa onu takarım.