Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
orta faz businginizi Raychem marka baslıklarla kaparsanız boyle bir durumla bir daha karsılasmazsınız.
Bu tarz problemler için en kesin çözüm kablo kutusudur ki aslında tedaş MYD standartlarına her trafoda olması gereken birşeydir...
Bir diğer çözüm ise trafonun YG tarafının plug-in (Fişli ) girişli olması ve 36 kv Pipo başlık da denilen plug in başlıklarla giriş yapılmasıdır. Ag tarafının ise ısı büzüşmeli yalıtkan makaronlar ile komple kaplanmasıdır.
Lakin küçük ve direk tipi trafolarda genellikle YG girişlerinin swallow dan Q8 çıplak bakır ile yapıldığından kablo başlıkları plug-in vs. kullanılamamaktadır. Doğru korumalar yapıldığında ise bu tip arızalar trafo direğine yakın sigortalı ayırıcı mevcut ise YG porselen sigorta patlamasıyla en azından trafo korunmuş olacaktır. Bu durum en çok un -mercimek - yem vs. gibi kuşların besin olarak kulladığı tesislerde daha sık görülmektedir....
 
Şu trafolara bir çözüm bulsalar iyi olacak. Bizim burda ne zaman elektrik kesilse kuşlar yaptı diyorlar
 
25MVA lık trafo çıkışı 15400 volt ve bir kış günüydü.şalt merkezinde bir tur attım 2 dk sonra gümleme oldu.meğerse turladığımda sekonder buşinglerinde yatan kedi hareketlenmiş tam atlarken sekonder yakalamış kurutmuş ve bırakmış.bir baktım kedi kurusu sanki kedi maskı yapılıp oraya konulmuştu.
 
Arkadaşım bilginiz olsun hiçbir trafo yağı plastik kaba şişeye konulmaz cam olması Şart
 
Çok güzel paylaşım keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa başına gelen sorunları çözme yolunu bize bu şekilde fotoğraflarla paylaşsa.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…