trafo hakkında bir soru

taner74

Guest
merhabalar benim elimde üzerinde sadece 220/18 v yazan bir trafo var.bu trafonun primer omajı 228 ohm , sekonder omajı 4.8 ohm olarak ölçtüm.benim derdim ise şu bu trafodan maksimum kaç amper geçebilir.
I=U/R formulüyle bulduğumuz akım değeri doğrumudur.
benim amacım şu:12 volt regüleli 5 amp lik bir güç kaynağı yapacağım.ve bu güç kaynağına 20 adet 12 v luk röle bağlayacağım.(rölelerin hepsi aynı anda çalışmayacak).yardımcı olursanız sevinirim.

taner74 kardeş trafoda ölçü aletinle ölçtüğün değer omik değerdir trafoların birde endüktansı vardır dolayısı ile ölçtügün değerlerle sağlıklı hesap yapamassın.trafonun gücünü öğrenmek için en basit yöntem trafonun büyüklüğünden tahmin edebilirsin.

Eğer DC ise, diyotları nedir?

üzerinde hiçbir elektronik devre yok.internetten bulduğum elektronik devreyi ,kendim uygulayacaktım.

AC o zaman, 1 amper cıvarıdır tahminen, yavaş yavaş çekilen akımı arttırıp sıcaklığının 40-50 derece civarinda verdiği akımı değer olarak alabilirsin mesela, yada LCR metre ile ölçecen

eğer trafoun güçünü biliyorsan sekonderinden kaç amper çekeceğini hesaplarsın

I= P/U

yardımlarınız için teşekkür ederim.söylediklerinizi uygulayacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…