Trafo hakkında desteğiniz...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erman83
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

erman83

Üye
Herkese merhaba ekte resimlerini görebileceğiniz bir 12v 5 amper piyasada satılan adaptörüm var. söktüm zener yerine tl431 ekleyip pot ile ayarlı yapmak istedim ama ne tl431 var ne de zener. Direnç söküp pot mu koymam gerekiyor bilginiz var mıdır? Şimdiden teşekkür ederim. Resimde görünmeyen smd ler için direnç harici bir entegre var gerisi diyot.

Sekonder kısmında hiçbir voltaj kontrolü yok. TL431 yok, optokuplor yok. Yok yok yok. Ancak primerdeki pwm entegre sinin direnç üzerinden yük akımı takibi var herhalde . Çok kötü smps gördüm ama bu ilk üçe girer herhalde. Nasıl olduysa Y kondansatörü koymuşlar. Bunu istediğiniz şekle sokmak çok ama çok zor.

Son düzenleme:
Cevap için teşekkür ederim. Ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Sanırım başka bir tane almalıyım. Tekrardan teşekkür ederim

Cevap için teşekkür ederim. Ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Sanırım başka bir tane almalıyım. Tekrardan teşekkür ederim
Size zahmet olmazsa pwm entegresine bir yakından foto çekebilir misiniz? Bakalım orada ne işler yapmışlar merak ettim.

Mosfet S2N60. Yanlışlıkla shohtky diyotun üstünü kazımışlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…