Tesisin tek hat şeması, hücrelerin adım adım kullanımını anlatan talimatlar ve elektrik çarpması halinde yapılması gereken ilkyardım talimatlarının asılması gerekir.
trafo işletme ve bakımını yapacak şahıs veya şahıslar işlem basamklarını zaten bilmesi gerekir ...neyi nasıl yacağını bilmeyen kişiler için dokunma tehlike var , enerjili bölüm girilmez ,emniyet tedbirlerini almadan girme , ölüm tehlikesi yazısı , kafa iskeleti resimleri ,yazıları uyarıcı olacaktır ..
Tesisin tek hat şeması, hücrelerin adım adım kullanımını anlatan talimatlar ve elektrik çarpması halinde yapılması gereken ilkyardım talimatlarının asılması gerekir.
Elimdeki örneği pztesi gönderebilirim. Fakat işlem basamakları senin sistemine uygun olmalıdır. Genel talimatları kesicilerin kılavuzundan da yazabilirsin.
TEDAŞ'ın yeni yönetmenliğine göre 400 kVA ve sonra ki trafolarda(bu O.S.Bölgelerinde değişebilir.) işletme sorumluluğunu üstlenen bir elk.mühendisİ bulunması zorunludur..Yani sorumluluğu üstlenen mühendis tesisin orta gerilim tarafından sorumlu ve bütün oluşabilecek sorunlardan hükümlüdür.Allah korusun olabılecek hasar veya kazadan sorumlu olan mühendis dir.