TRAFO KADEME DUZEYI

Katılım
13 Kas 2008
Mesajlar
107
Puanları
1
Yaş
39
Hayırlı gunler arkadaşlar,neden örneğin 36/0,6 KV veya 154/35,5 diye kademe duzeyi varda mesela rusyada 110/10 var veya amerikada daha değişik fransızlar,almanlar değişik kullanıyor bu ayarı veya 154/5 KV niye yok türkiyede,kaliteli yorum yapacak arkadaşlar buyurun lütfen,hayırlı günler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
yanlış bir yorum yapmak istemem ama bildiğim kadarıyla bu durum dünya standartlarıyla alakalı bir standat konulmuş bizde buna uyarak sistemlerimizi ona göre kurmuşuz. Amerikada farklı bir standart uygulanıyor orada sadece enerji değil birçok dalda farklılıklar söz konusu (kendilerini bu dünyanın üzerinde görüyorlar heralde) eğer şöyle bir soru soracak olursanız: neden standartla bu şekilde? cevap olarak "enerji iletiminde verimin en uygun olduğu durum bu olarak hesaplanmıştır nedeni bu olabilir" diyebilirim. Bu söylediklerimin doğrudur demiyorum ama aklıma gelen bu eğer yanlışım varsa forumumuzda bu konuda bilgisi ve tecrübesi var olan arkadaşlar var mutlaka düzelteceklerdir.
saygılarımla,
 
Arkadaşım güzel diyorsun 154/5 kV neden yok ???

Neden olsunki ?

ENH ve Dağıtım merkezleri tasarlanırken nihai amaç 0,4 kV yani 400 V 3 faz gerilim seviyesini kullanıcıya ulaştırmaktır. Dağıtım seviyeleri içinde standartlaştırılmış olarak 10kV - 800 kV arasında gerilim seviyeleri tanımlanmıştır. Kullanıcıya en yakın noktadan giderek artmak üzere ENH ve dağıtım merkezleri kademe olarak yükseltirler. Enerji taşımanın maliyetinin düşürülmesi ve iletim hatlarındaki izolasyonun ve kayıpların en aza indirilmesi için kullanılan ve ölçülmüş standartlar bulunmaktadır ve onlar kullanılmaktadırlar.

154 / 34,5 kV - 34,5 / 0,4 kV gibi seviyeler bunlara örnek olarak verilebilir. Ülkemizde bu standartlar kullanılmaktadırlar.

Daha fazla bilgi için;

http://www.emo.org.tr/ekler/4e422f05b68cc01_ek.pdf?dergi=270

adresinden ulaşabilirsin.
 
toygar arkadaşım iyi güzel yazıyorsunda ben enerji algoritmasından bahsetmiyorum bak mesela ben yurt dışında okuyorum burada dagıtım 130/38/0,6 kv şimdi sen diyorsun ya 3-f 400 v verilcek diye benden diyorumki türkiyede bu boylede almanyada niye 600 v luk seviye yani ben algoritmayı sormuyorum,yukarıda YCMY arkadaş güzel bir şey yazdı enerji kabul edilebilirlik verimi açısından sanırım ,teşekkurler.
 
Merhaba öncelikle ,
Kardeşim soru sormussunda boş sormussun, sana küçük bi detay enerjiyi ne kadar yüksek voltajda üretir ve dağıtırsan o kadar zengin ve gelişmiş bir ülke olursun .Dünyanın jandarması A.B.D 1000 kv üretim ve iletimi başarıyla gerçekleştirmektedir.Seninde bu kadar teknoloji üretebilecek kapasiten varsa sen buyur diyorum.

Şunuda eklemek istiyorum , afrika ve amerika ve avrupadaki şebekeleri incelersen nedenini anlarsın belki.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba öncelikle ,
Kardeşim soru sormussunda boş sormussun, .

bu bence hiç de hoş bir uslup değil arkadaş kafasına takılan birşeyi sormuş bizler de bilgilerimiz dahilinde elimizden geldiğince cevap vermeye çalışıyoruz arkadaş bu spruyu sormasa sizin verdiğiniz bu bilgileri belkide çok sonra öğrenecektik biz...!!!!
 
Ben arkadasın bildiğini biliyorum , rusyayı, fransayı ,almanyayı incelemişse nedeninide bilmesi gerekir benim fikrim bu ve fikrimin sonuna kadar arkasındayım sayın ycmy .Bilmemek ayıp değil üslübuyla sorulursa üslubuyla cevap verilir ok .
 
evet mehmet kardeşin tavrı hiç uygun değil,muharebe yapıyor gibi neyse zaten sorumun başında kaliteli yorum yapacaklar diye özellikle belirttim hayırlı çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
129,079
Mesajlar
923,067
Kullanıcılar
451,369
Son üye
fthctn

Yeni konular

Geri
Üst