Trafo Koruma Hücresi ile Giriş-Çıkış Hücresinin yerleri ters

Manevra yaptığım bir tesiste Trafo Koruma hücresiyle kesicili giriş-çıkış hücresinin yerlerinin ters olduğunu fark ettim. İşletme çalışıyor. Bir arıza durumunda sıkıntı yaratır mı ögrenmek istiyorum.

Bana göre çalışma açısından ikisi de kesicili yük ayırıcılı olduğu için bir problem olmaz. ANCAK;

DİKKATSİZ BİRİ MANEVRA YAPARKEN TOPRAK BASARSA BÜYÜK SIKINTI YAŞANIR.

Bu yüzden etiketlerini değiştirmek ve olabildiğince belirgin şekilde görünecek şekilde etiketleme yapmak istiyorum. Ayrıca bilmem gereken bir konu daha varsa da burada danışmak isterim.

güzel insan, burada AC konusunda en cahil ben der ki, şimcik bu varsan baksan trifaze dir. motorlarda trifaze, önceki adam kafasına göre takılmış, takmış geçmiş. motorlarda o düzene göre, demek ki sıkıntı yok. etiketleri değiştirmek istiyorsan da değiştir. o son iletinde toprak basmak ne demek ben bilmiyorum.

Toprak basmak şu;a

Trafoda bakım yapılmadan önce tüm yg hücreler ayırılır, sonra trafo koruma hücresi topraklanır.

Giriş-çıkış hücresi enerjinin ilk girdiği hücre olduğundan ayırma işlemi yapsan bile girişinde enerji bulunur. Özellikle hücrelerin bakımlarında giriş-çıkış hücresi e gelen enerjiyi ya seksonerden keserek ya da bağlı olduğu kabin hangisiyse oradan kesilir sonra topraklanır.

Burada'da trafo koruma hücresi ile giriş-çıkış hücrelerinin yerleri ters. Yg enerji olan kabinde topraklama yapılırsa iyi ihtimal bağlı olduğu yer açar. Açmazsa büyük sıkıntı.

Bir kere kafanızda kavram kargaşası var . Trafo giriş kesicisi ve hücresi ( Primer ) , Trafo çıkış kesicisi ve hücresi ( Sekonder ) . Bu kadar . Bütün hücrelerde koruma röleleri var ve hepsi aynı zamanda kesicisi ile ait olduğu tarafa yol veriyor . Koruma hücresi diye ayrıca bir hücre yok . Bakım yapacaksan giriş kesicisini düşürür , ayırıcısını açar , topraklama yapmasını sağlarsın . Bu kadar .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…