Trafoların sayısı arttıkça OG hattından çekilen akım da artacaktır. Her iletkenin bir akım taşıma kapasitesi var. Hattan çekilen akım hat iletkeninin akım taşıma kapasitesini aşmadığı müddetçe, sekonder koruma sistemlerinde de gerekli düzenlemeler yapıldığı müddetçe (Röle teb ayarları (Trafo demeraj akımı en önemli etken!), Belki OG akım trafosu değişimi...), bir sorun vereceğini sanmıyorum.
Sn.evliya,genç arkadaş'ın görüşüne katılıyorum.Og.Akım trafosu değişimide gerekmez.Dağıtım fiderlerinde akım trafoları koruma amaçlıdır.İlave giren trafolar ile kolay kolay akım trafosu yetersiz kalmaz.AG. Hattına bağlanan yükseltici trafonun bir zararı olmaz.(Başka bir üreteçden beslenmedikce)
Haklısınız tknsyn.
Yeni kurulan bir organize sanayinin sekonder koruma rölesi işlerine gitmiştik bir keresinde. OG'den çekilen akım 15-20 Amperdi. Ama bağlanan akım trafosu 300-600/5. 300/5 bağlı idi. O zaman akım trafolarının bu denli büyük olmasını anlayamamıştım. Sonra jeton düştü.
Fakat bir noktaya kadar akım trafosunu büyük seçebilirsiniz. Bir noktadan sonra, akım trafosunu çok büyük seçip, gelen akım da az olursa, rölenin kavramasında sıkıntı çıkabilir.
Fakat bir noktaya kadar akım trafosunu büyük seçebilirsiniz. Bir noktadan sonra, akım trafosunu çok büyük seçip, gelen akım da az olursa, rölenin kavramasında sıkıntı çıkabilir.
SnRoboelektronik,
Oda akım trafosunun class'ının hassar olarak seçilmesi ile giderilebilir.Ama buda özel üretime girer,çünki hassas akım trafoları laboratuvar ortamları için üretilirler.
Kolay gelsin...