Teşekkür ederim. Mesafe 500 metreve 1 adet trafo direği 1 adet kesici ve 4 adet taşıyıcı direk masrafından kurtulmak için böyle bir yolu seçtim. (Elimizde yer altı kablosu var halihazırda onunla panodan taşıyacağız) Şuan da projesi çizildi ve kabul edildi 50 kVA dan 100 kVA olması için. Bunun diğer bir artısı da bakım masraflarını ortak olması olacak. O yüzden tek trafo pano olması daha mantıklı olur diye düşündüm sizin görüşünüz nedir? Noterden muvafakatnameyi aldım. Bu ömür boyu geçerli oluyor mu yoksa ekstra bir sözleşme yapmak gerekli mi? SaygılarımlaNoterden muvafakatname alman gerekecek başkasının trafosundan enerji almak için.
50 kVA'dan 100 kVA'ya çıkarmak için;
Trafo
Pano
Trafodan İniş kabloları
Proje
Yeniden Geçici kabul yapılması gerekiyor.
Yani bir çok şey yeniden tesis edilmesi gerekiyor. bence siz kendi tarlanıza trafolu abone alsanız daha sağlıklı olur.
ömür boyu geçerli tabiki herşey resmi olarak dağıtım şirketinden abonelik alacaksınız. 500 metre için baya kalın bir kablo çekeceksiniz %99. buda bi maliyet. tarladan götüreceksiniz kabloyu mümkün olduğunca derinden götürün yoksa sürerken felan kopabilir.Teşekkür ederim. Mesafe 500 metreve 1 adet trafo direği 1 adet kesici ve 4 adet taşıyıcı direk masrafından kurtulmak için böyle bir yolu seçtim. (Elimizde yer altı kablosu var halihazırda onunla panodan taşıyacağız) Şuan da projesi çizildi ve kabul edildi 50 kVA dan 100 kVA olması için. Bunun diğer bir artısı da bakım masraflarını ortak olması olacak. O yüzden tek trafo pano olması daha mantıklı olur diye düşündüm sizin görüşünüz nedir? Noterden muvafakatnameyi aldım. Bu ömür boyu geçerli oluyor mu yoksa ekstra bir sözleşme yapmak gerekli mi? Saygılarımla
3x35 mm kablomuz vardı zaten onu 1 metre derinliğe gömmeyi düşünüyoruz. Sererken altına ve üzerine 3 cm ince elenmiş kum koyacağım. Farklı bir öneriniz var mıdır kablonun ömrünü uzatmak için?ömür boyu geçerli tabiki herşey resmi olarak dağıtım şirketinden abonelik alacaksınız. 500 metre için baya kalın bir kablo çekeceksiniz %99. buda bi maliyet. tarladan götüreceksiniz kabloyu mümkün olduğunca derinden götürün yoksa sürerken felan kopabilir.
büyük ihtimalle projenizi onaylarken sayacınız trafo direği altındaki pano'ya montaj yaptırırlar. Ve çekeceğiniz kablo sizin sorumluluğunuzda olan kablo olacak. Ama usul esaslar'da kablo altına ve üstüne 10 cm kum yazar. şekli ek'e ekledim. oradan bakıp yaparsanız daha iyi olur.3x35 mm kablomuz vardı zaten onu 1 metre derinliğe gömmeyi düşünüyoruz. Sererken altına ve üzerine 3 cm ince elenmiş kum koyacağım. Farklı bir öneriniz var mıdır kablonun ömrünü uzatmak için?
Noterden muvafakatname alman gerekecek başkasının trafosundan enerji almak için.Noterden muvafakatname alman gerekecek başkasının trafosundan enerji almak için.
50 kVA'dan 100 kVA'ya çıkarmak için;
Trafo
Pano
Trafodan İniş kabloları
Proje
Yeniden Geçici kabul yapılması gerekiyor.
Yani bir çok şey yeniden tesis edilmesi gerekiyor. bence siz kendi tarlanıza trafolu abone alsanız daha sağlıklı olur.
Elektrik Piyasası Bağlantı ve Sistem Kullanım YönetmeliğiNoterden muvafakatname alman gerekecek başkasının trafosundan enerji almak için.
ileride diyelim trafo sahibi trafo iptali yaparsa ne olur ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?