trafo yıldız noktası...

uygulama ve teorik olarak çalışır fakat biz daima topraklamayı nötrden ayrı çekeriz panolara..nötr nötrdür toprak toprakdır..
iyi çalışmalar

evet doğrudur söyladiklerin yalnız biz A.G panosunda nötr ve toprak baralarını sıfırlarız yalnız dağıtıcılara ayrı ayrı çekeriz fabrikada bilginiz olsun
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
pano olarak düşünmeyin. tamamen dengeli bir sistemde ki öyle bir sistem çok zor, nötre ihtiyaç yokdur. çünkü nötrden akım akmaz. o yüzden nötr nötrdür sözü pek de doğru değil. çünkü adı üstünde nötrdür yani elektron yokdur. sıfırdır
 


Nötr hattında akım vardır...

Pens ampermetre ile yüklüce bir panoda bakınız...
Hem nötr den akım geçmese, kaçak akım roleleri icat edilemezdi...
 
ya ben geçmez demiyorum ki tamamen dengeli bir sistem diyorum. yüklü dediğiniz pano dengeli değil ki o panodan belki bir sürü kullanıcı enerji çekiyor.farklı farklı cihazlar kullanılıyor. dengeli olması imkansız.benim demek istediğim nötr nötrdür sözünün garip olduğu. yoksa nötr olayını bırakın panoya varana kadar trafoda bile topraklıyoruz trafolara test uygularken..
 
Nötr ü topraklama olarak kullanabilirsin.ama şebekeden kaynaklanan bi hatada yani faz değişimi olduğunda yaptığın toprak kullandığın mekanik malzemenin gövdesine direz faz olarak gider ve elleyince bu sefer o topraklamanın içine elleyen kişi dahil olur..bu da hoş bi durum yaratmaz..En iyisi sen topraklamayı ayrı yap
 
uygulama ve teorik olarak çalışır fakat biz daima topraklamayı nötrden ayrı çekeriz panolara..nötr nötrdür toprak toprakdır..
iyi çalışmalar

arkadaşa katılıyorum
Bu yanlış anlama acaba neden kaynaklanıyor.nötr ile toprak farklıdır.
yoksa herkes bilip bilmeden yorum mu yapıyor.
 
çok basit bir örnek daha: trafonun nötr ucunu topraklarsınız aynı zamanda trafonun gövdesini de aynı sisteme topraklarsınız
 
toprak ile nötr farklı işlevler için vardır. trafonun yıldız noktasında birleşiyor olması bu ikisinin aynı işi gördüğü anlamına gelmez. eğer siz sitemlerinizde kaçak akım koruma elemanları kullanmıyorsanız dedğiniz gibi toprak ile nötrün bir farkı kalmaz. ama şimdi bütün sistemlerde toprak hattı kaçak ve kısa devre durumlarında koruma elemanı olarak kullanlır.
 
Arkadaşlar tesis içindeki sıfırlama ile karıştırıyorlar. Sanırım onun için itiraz ediyorlar. Tesisin içinde toprak ile nötr ü birleştirmek sıfırlama yapmak yanlıştır tehlikekidir. Fakat tesisin nötr hattını trafodan gelen nötr yerine topraklama elektrotu bağlayarak toprağa çakıp kullanabilirsiniz. Sonuçta trafodan gelen nötrde aslında topraktadır.
 
sıfırlama yapılmış ise sorun yok ,yani toprak ve nötr bir yerede köprü ise ( birleşmiş ise)

trafo yıldız noktası topraklamasına gelince bu tamamen koruma mantığı ile ilgilidir, faz -toprak kaçaklarında arıza akımı akması isteniyorsa yıldız topraklanır.

izole trafolarda yıldız topraklı değil.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…