trafo yağına ilave

teomanbr

Üye
Katılım
6 Eyl 2007
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
40
merhaba
bir trafonun yağ tankındaki yağın azalmış olduğunu gördüm yaklaşık olarak tank seviyasinin %20 sine düşmüş.trafoya yağ ilave etmek için mevcut etiket değeri üzerindeki yağ ismi ve özelliklerini aldım.satın aldırdım ancak yağ başka bir kabın içinde gelmiş, verdiğim siparişten farklı olabileceğini düşünüyorum.
öğrenmek istediğim gelen bu yağ trafo nun içindeki ile aynı değilse ve ben bu yağı tankı ilave edersem bir problemle karşılaşır mıyım
teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
aynı numarada bir yağ geldiyse herhangi bir problemle karşılaşmazsın. farklı numarada bir yağ geldiyse ne olur ne olmaz kullanmanı tavsiye etmem. ayrıca gelen yağa bir sopa veya çıta ile dibine kadar bak herhangi bir balçık falan varmı bunada çok dikkat et bir keresinde yeni bir yağ almıştık içine sıtayla baktığımda varilin dibinde balçık katmanı olduğunun farkına varmıştım
 
Teoman kardesim,trafonun neresi acik ki isinan yag kaybolup gitmis yani eksilmis?her tarafi izoleyle kapali olan bir trafo klingrit contali trafolar ne zamandan beri yag eksiltiyormus (catlak ve eksik civata olmadan)..
beni aydinlatirsan sevinirim!!!
Yagin ayni olmassa en gec 10 gun icinde trafoyu kucagina alirsin!
selamlar
 
trafo yagı aldınsa ilave etmende bir sorun olmaz önemli olan yağın delinme geriliminin yüksek olmasıdır
yag markaları arasında farklı yag larda bir birine ilave hiç sorun deil zaten dunyada 2 tane yağ kuyusu var venezuella ve hindistanda venezuaelladaki kuyudan çıkan yag ile hindistandaki kuyudan çıkan yağı yarı yarıya herhangi bi trafoya koydsan sorunu çözmüş olursun. hattda diger arkadşlarda deişmek isdedikleri yağları en ucuz veren kim ise ordan alıp deişmelidir. sorun yok enerji tüketmeeye devam ..daha fazla bilgi lazımmı bu konuda.. ??
 

değerli arkadasım kullanacağın marka hiç farketmez ,trafo yağları hamken hepsi aynı kalitededir ,trafo yağları tretman edilir ve delinme gerilimleri yükseltilmiş olur .fakat shell direk tretman edilmiş yağ sattığı için genelde shell kullanılır ve kaliteli bir yağdırda delinme gerilimi 75 kv tun üzerindedir buda dağıtım trafoları için gayet iyi bi seviyedir .umarım yardımcı olmusumdur sunuda belirtiyim bi baskasının bilgisiyle değil 7 senelik tecrübemle bunları yazıyorum 4 senesi fabrika içinde 3 senesi servis tecrübesi olan bir trafocu olarak yazıyorum.
 
Arkadaşım senin 2 sorunun var
1) Trafona ne olmuşta bukadar yağ kaçırıyor. Öncelikle yağ kaçırmasını engelle.
2) Aldığım YAĞ İSTEDİĞİM ŞEKİLDE GELMEMİŞ demişsin yağ varillerde gelmedi ise Helede güneş ışığı alan kaptan geldiyse Mutlaka yağın testini yaptır hiç olmazsa bir firmaya ver sirküle yapılsın yağ.
Saygılar.
 
Soğuk havalarda yağ çeker kendini ona da dikkat etmek gerekir yağ azaldı diye doldurursun sonra havalar ısınınca yağ genleşir bunada dikkat et bence.
 
markası farklı olması önemli değil numarsı aynıysa sorun olmaz trafolar genellikle shell dialax kullanıyorlar
 
arkadasım yagın markası aynı ıse sorun olmaz fakat yagın markası farklı ıse sorun olabılır orneyın bız denemek amacı ıle iki farklı marka yağı birbirine karıstırdık yağların markalarını burda solemek ıstemıyorum ve yagları karıstırmadan once delınme gerılmı her ıkısı ıcınde 60KV tun ustundeydı fakat karıstırınca delınme gerılmı 50 KV nın altına dustu ve 3 gun tretman yapmamıza ragmen delınme gerılımı 50 KV ustune cıkmadı... artık karıstırmak senın elınde bence riske girme.........
 
Soğuk havalarda yağ çeker kendini ona da dikkat etmek gerekir yağ azaldı diye doldurursun sonra havalar ısınınca yağ genleşir bunada dikkat et bence.

trafoların yağ tankının yan tarafında sıcaklık göstergesi vardır o göstergede 20 derece gösterilir onun anlamı ortam sıcaklığı 20 dereceyse 20 ye denk gelene kadar yağ koy sıcaklık 20 derecenin altındaysa örnek 10 derece yazan 20 den daha az koy sıcaklıkta 20 den fazlaysa fazla yağ ilave et anlamına gelir...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…