Vecivviccivokke Merhaalar;
Trafolar için standart yağ değişimi için belirlenen bir süre olmuyor,ancak periyodik olarak yağ numunesi alıp analize gönderilir analiz sonuçlarına göre hareket etmek gerekiyor,trafo çok kritik ise yılda bir diğer türlü en az iki yılda bir analiz yağ analizi yaptırmak gerekebilir.
Vecivviccivokke Merhaalar;
Trafolar için standart yağ değişimi için belirlenen bir süre olmuyor,ancak periyodik olarak yağ numunesi alıp analize gönderilir analiz sonuçlarına göre hareket etmek gerekiyor,trafo çok kritik ise yılda bir diğer türlü en az iki yılda bir analiz yağ analizi yaptırmak gerekebilir.
Yağ numunesi genleşme tankından değil kazanın altından alınır. Kolay kolay yağ değişim gerekmez. Ama yağ analiz sonuçları çok kötü çıktığı zaman trafonun bir fabrika veya donanımı yeterli bir atelyeye gönderilerek gerekli bakım ve testlerinin yapılması sağlanmalıdır. Yağ vakum altında doldurulmalıdır.
Yağ numunesi genleşme tankından değil kazanın altından alınır. Kolay kolay yağ değişim gerekmez. Ama yağ analiz sonuçları çok kötü çıktığı zaman trafonun bir fabrika veya donanımı yeterli bir atelyeye gönderilerek gerekli bakım ve testlerinin yapılması sağlanmalıdır. Yağ vakum altında doldurulmalıdır.
Fırsatını bulursak ve maçamiz yerse trafocu biyer bulduk . Orada yağ filitrelenecek ve trafo firinlanacak. Yagimiz 27 de deliniyor . 2 farklı yerde test yaptırdım. Yağ numunesini çok doğru aldığım söylenemez fakat risk almakta istemedim. Teşekkürler
Trafo bilirim pislik geçilmiyor eften puften bakim , bakim yapıldı evrak duzenlensin
Trafo ne numune alınmış, ne yağı değişmiş , yag azaldı ise ilave ( ne trafo yagi varsa ? ) yağ , vs gibi
Bildim bileli kullanım trafo yanarsa değişimi o nadir özel bir durum yoksa parafudur iptal edilmiş , kuşlar yuva yapmış şimdi eskisi gibi değil tabiki yenileme işlemleri ile trafolarin değişimi.
Trafo Akım trafo patlamış iptal , nemli yer saymakla bitmez
Ne termal kamera ile bakımı
Yola devam .
Benzetme
Mutfak aspiratörunun bakim yapmazlar filtresi temizleme vs gibi motor yanar değişir o hal diyebiliriz .
Bakım yaptıracağınız firmanın bünyesinde fırını ve vakum odası bulunuyor mu teyit edin. Donanımı yeterli firmalardan fiyat teklifi alın pişman olmazsınız.
hocam iyi günler ben bir süre Elektrik müşavirlik firmasında çalıştım ve çalıştığım firma kendi bünyesindeki fabrikaların yağ değişimini de yapıyordu eğer varsa ilk kendi trafonuza bakan sorumlu mühendise(kendi müşavirinize) yada müşavirlik firmalarına danışın derim