Teşekkürler, içini rahatlattınız. Çarpılmaktan korkuyordum.Trafonun etrafındaki E ve I şeklinde levhalar vardır Bunlar birleşince köşeli bir 8 oluşur. Bir tarafında primer onun yanında da izole olarak seconder sargı olur. Bazen yanyana değil üstüste de olabilirler. Bu ikisi birbirine değmediği gibi dıştaki levhalara da değmezler. Dıştaki levhaların amacı primerin manyetik alanını düzgünce secondere iletmektir. Arasında hava olan iki bobin de birbirini görebilir fakat metal levha olduğu zaman bu daha efektif olur. Zaten bobin telinin dışı da emaye kaplıdır. Eğer bir hasar söz konusu değilse nötr ve fazla bir bağlantı yoktur kısaca.
Topraklama yok ama aklımda gövdeye bir kablo lehimleyip diğer ucuna krokodil lehimlemek gelmişti. Sizce mantıklı mı?Trafo çıplaksa metal levhalara toprak kablosunu iliştir. Bakır tellerin kaplamasında bi hasar olursa en azından topraklama seni garantiye alır.
Tamamdır çekip atacağım. Teşekkürler.Bildiğim bir şeyse tabi ki fotoları atın herkes bakar. Trafo çıkışını AC kademesinde ölçerek anlarsınız aslında çalışıp çalışmadığını.
Evet adı var. Hatta attığınız resimdeki gibi bir model numarası var. F63 yazıyordu sanırım. Trafoyu takınca göremiyorum şu an.Bu trafo normal 220 yi 9-12 gibi volta çeviren besleme trafosu değil sanırım giriş ve çıkışta birçok bacak var. O devre elemanı https://www.google.com/search?q=wha...ECAEQAw&biw=1745&bih=852#imgrc=aPKZbbStDVtJaM bunun benzeri bir şey sanırım devre koruma elemanı diyor. Üzerinde illaki adı vardır kazınmamışsa ki zannetmiyorum.
Sorun kısa devre yapan kondansatörde mi? Bir de elimde aynı değerde yoktur muhtemelen, yerine başka bir değerde taksam olur mu?çoklu çıkışı olan bir besleme trafosu, arızayı bulmuşsun işte , arızalı kısa devre olan parçayı değiştir sonra çalışmazsa sor. düz mantık
Evet, 110-127-220-240 Volt giriş var ama çıkışlarını bilmiyorum.Bu trafo normal 220 yi 9-12 gibi volta çeviren besleme trafosu değil sanırım giriş ve çıkışta birçok bacak var.
kısa devre ölçen sensin, değiştir bakalım sonuç ne olacak. tek bir arızalı parça sistemi engellerSorun kondansatörde mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?