TRAFOYA FAZ FAZ VERMEK?

hkn_blt

Üye
Merhabalar tek faz beslemeli trafoya faz-nötr değilde? Faz- Faz vererekde çalıştırmak mümknmüdür ?

Geçen haftanın konusundan Sn. @ŞEFin paylaşımı, resme bakarsan 2 faz arası gerilim 380v tur 220v değil, fanteziye gerek yok ma illa deneyeceğim dersen lamba bağla daha ucuza merağından kurtul tabi güneş gözlüğüyle bak .

Forumda eskisin hatırladığım kadar elk konularında iyisin yeni de değilsin yanlış anlamanı istemem soru basite kaçmış yeni başlayanların soracağı türden.

trafo girişi 230V Ac turkiye standartlarına göre yapılmış. Fakat aynı trafo amerikada kullanılmak isteniyor ve malum orada tek faz 110V bu yüzden bende faz faz vererek voltajı 220V yapmak istiyorum. Yani 230V luk trafoya 380V basmaktan kastedmşyorum ?

Orda da 280 dir iyi araştır, yine ömrü kısa olur. Bunu ilk mesajda yazaydın.

Amerıkada gerilim faz nötr 110 Volt.faz arası gerilim, 1101.730 190 volt yapar. Trafonun primer veya sekonderınde + /_ kademeler varsa normale yakın bir çıkış alırsın belki.

Faz-Faz arası 110 volt olursa 2 faz arası gerilim 190 volt olur.

Bu transformator nereyi besliyor?

Yeni nesil smpslerin giris gerilim araliklaru cok genis. Ne icin dusunuyorsunuz bilmiyorum ama farkli cozum dusunulebilir.

Besleme trafosu olarak çalışmıyor vibrasyon trafosu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…