trafoya iki faz girerse?

kiki6985

Üye
Katılım
12 Tem 2008
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
39
34KV'luk yüksek gerilim direğinden trafoya (34/0.4KV) giren kablo başlarından biri bağlantı yerinden çıkmış. Trafoya iki faz giriyor. Bunun trafoya zararı olur mu? Ayrıca kablo başlığını yapan kabloyu uzun kesmiş sonrada kabloyu kendi etrafında 3-4 kez sarmış bu kabloda bobin etkisi yapar mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
uzun süreli çalışmalarda trafo bobinleri dengesiz yükten dolayı zarar görebilir yoksa herhangibir problem olmaz kabloların uzun olmasında bir sakınca yok
 
2 faz çalıştırmamaya gayret gösterin
 
Trafonun AG çıkışından (veya herhangibir yükün şalterinden) voltaj ölçümü yaptınız mı?
Trafoya iki faz girdiği taktirde, trafonun AG çıkışından bir fazı tam alırsınız, ama diğer iki fazı çok az olarak alırsnız (90-100V civarı). Bazen de iki fazı tam alırsınız, bir fazı az alırsınız trafo çıkışından. Bu trafonun sarım grubuna göre değişebilir (DYN11 - YZN11). Bu durumda üç fazlı cihazlar zarar görür.

Kabloyu biraz fazla bırakmak iyidir her zaman (bir-iki tur gibi). Ama gereğinden fazla kablo bırakmanın dabir zararını görmedim şimdiye kadar (Belki de farketmiyoruzdur derinlemesine incelenmediği için.) Sadece malyeti cüz'i miktarda artırır.
 
Trafonun yıldız noktası kayacağı için yıldız noktası topraklı değil ise faz nötür arası beslenen elektronik cihazlar zarar görecektir.Ayrıca 3 fazlı çalışan motorlar faz koruma rölesi ve motor koruma şalteri olmayanlar yanar.
 
sadece voltaj düşük olur 1 yada 2 fazda.yani 3 fazla çalışan alıcıları çalıştıramazsınız.
 
kontrol kalemi ile baktığınızda 3. fazı görebilirsiniz ama yüke bindiğinde örneğin ;3 fazlı motor bağlı ise motor iki faza kalmış şekilde çalışır...
 
evet dediğiniz gibi ölçüm yaptığımda üç faz görünüyor fakat 2 fazda düşük değerler alıyorum. yardımlarınınz için çok teşekkür ederim kolay gelsin.
 
transformatör yükte çalışmıyorsa eğer herhangi bir sıkıntı olmaz.
 
bence siz en kısa zamanda kopuk olan kabloyu tamir edin.yüke binildiği zaman 3 faz ile beslenen ve düşük gerilim ,aşırı akım koruması olmayan cihazlar zarar görebilir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…