TRANSFORMATÖR YAĞLARI

tutsa

Üye
Katılım
27 Şub 2012
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
31
TRANSFORMATÖR YAĞLARI

Kullanılmakta olan izolasyon yağları;reçine,parafin,neft ve hidrokarbon yağlardır.Bu yağlar ham petrolün rafine edilmesi ile elde edilir.İstenmeyen en büyük özelliği yanmasıdır.Yanmayan yağlarda kullanılır.Bunlar Poli Carbon Bifenil(PCB) yağlardır. Saf yagın delinme mukavemeti 200kV/cm dir.
Yağda normal olarak kir nem olacağından delime mukavemeti düşer.Bir yağın kullanılmadan evvel,kir ve erimiş gazlardan temizlenmesi şarttır.Yağ temizleme ve kurutma işlemine tabi tutulur. Bu yağlar kimyasal olarak 110 C' ının uzerındekı sıcaklıklarda bozulur.Temizlemede bu derecenin üzerine çıkılmamalıdır.
Yağlar filitreden geçirildikten sonra vakumda kurutulur ve temizlenir.Filtraj soğukta yapılmalıdır.Transformatör yağları,sargıları hem yalıtır hemde işletme sırasında açığa çıkan ısıyı tarafonun dışına taşıyarak soğumasına yardımcı olur.
Yağların ısıl iletkenliği düşük olduğu için ısı taşınması ancak yağın dolaştırılması ile sağlanabilmektedir.Bu amaç içinde akışkanlığı fazla olan yağların kullanılması gerekir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…