transformatör seçimi

yurtms

Üye
Katılım
24 Nis 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
55
merhabalar

amerikadan getirtiğim bir cihaz için (Magnetic Induction Heating System) trafo yaptırmak istiyorum.Ama elektrik ve elektronik konusunda bilgim yok denebilecek düzeyde.

cihazın çalışması için gerekli değerler şu şekilde

Input Voltage 110 Vac: 60 Hz 1 Phase
Input Current 15 Amps
Output (maximum values to induction coil)
Power 1500 Watts
Voltage 400 Vrms 45-60KHz 1 Phase
Current 50 Amps .14 P.F. Minimum

ülkemizde kullanılan cereyen 220 v 50 hz bildiğim kadarıyla
bu cihazı kullanabilmek için nasıl bir trafo yaptırmalıyım

normal şebekeyi 110v a çavirecek 60 hz olmayan bir trafo işimi görebilirmi ?

yardımlarınız için şimdiden çok tesekkurler

saygılarımla

 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Selamun aleyküm
Sayın Yurtms konunun uzmanı olmayarak naçizane yazıyim.
Trafoda Hz değerini değiştiremezsiniz. İnvertör denilen aygıtlar muhtemelen tam size göredir. Gerek sitedeki aramalarınızda gerek başka aramalarda inceleyebilirsiniz. Aygıtınız hakkında detaylı bilgi verirseniz(endüksiyonlu ısıtma anlamında yazılar var) uzman arkadaşlar eğer değerlendirirse 50..60 Hz fazla sorun olmuyorsa, direk 110V a düşürücü trafo yapılabilir. Aygıtı ne periyotlarda kullandığınızı veya kullanmak istediğinizi yazarsanız, farklı değerlerin ne derece etkili olabildiği hakkında fikir oluşur. Megep dökümanları bulumakta trafo sarımı ile igili, ve tromatik diye progrmlar bulunmakta. Trafo hesabı için(bu sitede vb)
Başarılar dileriz.
 
öncelikle verdiğiniz bilgiler için tesekkur ederim
getirdiğimiz cihaz otomobil kaportalarını tekrar boyamadan üzerindeki çökük veya darbeleri düzeltebilen bir cihaz. manyetik indiksiyonla sadece metali ısıtıp düzelterek üzerindeki boyaya zarar vermiyor.cihaz düzeltme esnasında 10-15 dk gibi bir zaman aralıgında kullanılıyor.yazdığım gibi elektrik ve elektronik konularında bilgim olmadığından forumunuza bu konuyu actım
cihazla ilgili gelen tüm bilgi yukarıda yazdıklarım

birde size sormak istediğim bişey var

Input Voltage 110 Vac: 60 Hz 1 Phase ( bu amerikada kullanılan standart Şebeke cereyanı sanırım )
Input Current 15 Amps
Power 1500 Watts
Voltage 400 Vrms 45-60KHz 1 Phase ( birde bu değer var .. bu değer acaba cihazın çalışabileceği değer aralığınımı ifade ediyor )
Current 50 Amps .14 P.F. Minimum

cevaplarınız için tekrar çok tesekkurler
 
Sayın Yurtms
Uzman olmadığımı tekrar hatırlatarak; sorduğunuz değerleri ilk mesajınızda çıkış değeri olarak gördüğümüzü iletiyim.
Giriş olarak 400 V tan bahsedildiğini düşünmüyorum. Sisteminiz için "invertör" ve direk 220/110V trafo düşünmenizi tavsiye ederim.
Bu arada bu aletin değişik modlarında olanları zaten yapılabilir. Size neye mal olduğunu bilmiyorum ama bu sitede vb yerlerde uzman arkadaşlar direk bu tip ihtiyaçlara cevap verebiliyorlar.
Bunların yanında, aletinizin 110V olarak çalışması için içinde trafo varsa, belki bu trafo da sadece girişi 220V a ayarlanmış olanıyla değiştirilebilir.
Başarılar dileriz.
 
Sayın Yurtms;
Yarım dalga doğrultucu yaparaktan (220 Volt AC'yi bir güç diyodu ve bir dirençle), 220 V AC'yi kök 2 de bir oranında oda yaklaşık 140 Volt AC'ye tekabül eder. Bu zannedersem cihazınıza zarar vermeden çalıştırabilir.
 
220 volt girişli 110 volt çıkışlı 1500 W. toleranslı olarak 1800 W. bir trafo işinizi görecektir.400 volt cihaz içinde görülebilen bir gerilimdir.Trafonun izole denen tip olması,primer ve sekonder sargılı olması daha iyi olacaktır.Kolay gelsin.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…