Transistör adı

tabloya göre karşılaştırma yapınca 2n5555 olma ihtimali varmı. Saygılar

tabloya göre karşılaştırma yapınca 2n5555 olma ihtimali varmı. Saygılar
güzel insan, 2n5555 ile yapılmış onlarca basit devre var, yap birini dene. ürün senin elinde, test edecek olan da sensin. yorma bizi. transistör sayısına göre 2n5555 olma olasılığı sizce kaç acaba? etiketsiz bileşenler ilgi alanımıza girmiyor.

Öncelikle verdiğim rahatsızlık için özür dilerim. Soruma cevap veren tüm arkadaşlarıma da sonsuz minetdarlıgımı belirtirim hepinize iyi çalışmalar.

2N5555 N kanal mosfettir.
"Ölçtüm NPN transistör " yazdınız.
Mosfet ölçümü ile BJT transistor ölçümleri, farklıdır.

Son düzenleme:
Yazılanları 1 kez daha okuyup, gerekli düzeltmeleri yaptıktan sonra foruma eklenirse, oluşabilecek karışıklıkların önüne geçilir.
Paylaşım forumunda dışarıdan ücretle temin edebileceğiniz bilgiler ücretsiz edinilebilir, yol gösterirler, yardımcı olurlar.

Bu bilgi dolu platformu suistimal eden dalga geçen tipler, kendince eğlence haline getirenler var.
Sadece soru sormak için olmayan bir arızayı/malzemeyi soranlar var.

Bu forumların kıymetini bilmek, doğru yerde soruyu sormak gerekir.
Gereksiz yere kullanmamak, meşgul etmemek gerekir.

Öncelikle verdiğim rahatsızlık için özür dilerim. Soruma cevap veren tüm arkadaşlarıma da sonsuz minetdarlıgımı belirtirim hepinize iyi çalışmalar.
güzel insan, rahatsızlık vermedin ama yanlış soru sordun. yani soruyu yanlış sordun.

https://www.alldatasheet.com/category/index.jsp?components=Transistor

buradaki her üye aldatasheet sitesini bilir ve takıldığı bir yer/eleman/bileşen olursa burayı ziyaret edip bilgi tazeler veya doğrular. ama işin güzel olmayan tarafı üzerinde bilgi olmayan bir bileşeni ne bizler, ne de bu ve bunun gibi siteler verebilir. yani o elinizdeki transistörü bilme olasılığımız 60996 da 1, demek isterdim ama diyemem. bak ben tamirciyim, Elektronik bilgim, bileşen üzerinde yazan yazılara bakarak ne olduğunu bulur ve arızalı olanı alır (veya eşdeğerini, veya onun gibi çalışa bilecek olanı) tamirimi yaparım. isimsiz bileşen benim için çöptür. çünkü okuyamadığım için bana para kazandırmaz. alaylı veya okullu olan kişiler, her zaman her şeyi bilmek zorunda değiller. ama nerede bulacaklarını bilirler. bu da okur yazar olmakla mümkün. yani elimizdeki nanenin üzerinde yazanları okuyabilmekten geçiyor.

merhaba böyle yazım hatası yaptıgım için gercekten cok üzgünüm amacım sizleri üzmek degildi.Degerli vaktinizi ve bilginizi esirgemediniz için hepinizden allah razı olsun.saygılarımla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…