Merhaba arkadaşlar işimi kolaylaştırması için resimde gördüğünüz devre tasarımım tam olarak çalışmadı sizce nerede hata yapmış olabilirim? Pot koyma sebebim direnç hesabını tam olarak yapamamamdan kaynaklı.
Deneyeceğim sonucu yazarım. Ekstradan şunu sormak istiyorum motoru beslediğim 12V ile Arduinoyu beslemem şart değil değil mi GND'leri birleştirmem yeterli mi ve transistör çok ısınmıştı yaptığım bir hatadan kaynaklı olabilir mi?
Deneyeceğim sonucu yazarım. Ekstradan şunu sormak istiyorum motoru beslediğim 12V ile Arduinoyu beslemem şart değil değil mi GND'leri birleştirmem yeterli mi ve transistör çok ısınmıştı yaptığım bir hatadan kaynaklı olabilir mi?
şöyleki doğru dürüst bir kaynak bulamadım selenoidle alakalı 2 ucunun direncini ölçtüm 22 ohm ordan yola çıkarak bir akım(550mA) buldum elimde maalesef dc akım ölçen cihaz yok bu yüzden direk bağlayıpta ölçemedim.
Elindekileri bağlayabilirsin ama motor dönmüyorsa diyotun faydası olmaz. Ters diyot motor durduğunda oluşacak ters gerilimin transistöre zarar vermesini engeller sadece. Bc337 bc547 gibi transistör varsa bide onlarla dene eğer onlar da dönderemezse mosfet bağlaman gerekli