Deneyeceğim sonucu yazarım. Ekstradan şunu sormak istiyorum motoru beslediğim 12V ile Arduinoyu beslemem şart değil değil mi GND'leri birleştirmem yeterli mi ve transistör çok ısınmıştı yaptığım bir hatadan kaynaklı olabilir mi?transistör beyzine 330 ohm gibi bir direnç bağla. Emiter kollektör yönüne dikkat et bu kadar basit bir devrede başka bir sorun çıkamaz.
Şuan hatam olabilecek tek yer burası çünkü kod kullanmıyorum buton çıkışı simüle edebilmek için kullanıyorumNe yapmak istiyorsun? Butonun görevi nedir? Kodlarınız?
GND ler birleşse yetet. transistörün ısınmasının sebebi beyzindeki direncin çok düşük olmasıdır.Deneyeceğim sonucu yazarım. Ekstradan şunu sormak istiyorum motoru beslediğim 12V ile Arduinoyu beslemem şart değil değil mi GND'leri birleştirmem yeterli mi ve transistör çok ısınmıştı yaptığım bir hatadan kaynaklı olabilir mi?
330 ohm ile denedim olmadı hocam.GND ler birleşse yetet. transistörün ısınmasının sebebi beyzindeki direncin çok düşük olmasıdır.
şöyleki doğru dürüst bir kaynak bulamadım selenoidle alakalı 2 ucunun direncini ölçtüm 22 ohm ordan yola çıkarak bir akım(550mA) buldum elimde maalesef dc akım ölçen cihaz yok bu yüzden direk bağlayıpta ölçemedim.Söz konusu selenoid muhtemelen 1 amperden fazla çekiyordur. 2n2222 Icmax=800mA olsa gerek.
Şuan elimde maalesef ki IN4007 ve IN4118 diyot var ikisi de hızlı diyot(ilk defa duydum kusura bakmayın) değil sanırım.Motora ters paralel hızlı diyot ekleyin.