Trident Uydu alıcı Besleme kartı arızası

erennavas

Üye
Merhaba üstatlar Babamın Tüplü tv ile kullandığı Uydu Alıcı ara ara sinyal yok arızası verip sonra hiç açılmamış Bi Uyducuya götürürmüş yaptım deyip vermiş ama eve gelip bağlayınca yine sinyal gidip gelmiş bi süre çalışmış sonra yanık kokusu gelince çekmiş fişten

Alıcıyı bügün açtım ve usta resim 1deki gibi sadece cam sigortaya köprü atmış olduğunu ve resim 2deki 400V 22uf kondansatörün eridiğini gördüm Eski Başka bi kartdan söktügüm Aynı değer kondansatörü taktım(bacakları denk gelmediği için uzatma ile) Bu kondansatörde ısınıp çıtırdamaya başladı sizce yapılır mı?

Bi Uyducuya götürürmüş yaptım deyip vermiş ama eve gelip bağlayınca yine sinyal gidip gelmiş bi süre çalışmış sonra yanık kokusu gelince çekmiş fişten
Cihazı tekrar uyducuya götürün.
Yaptığı işe sahip çıksın.

Burada sorunu çözeriz ancak;
İşini yapan kim olursa olsun, yaptığı işin arkasında dursun. Yeni malzemelerle onarımı sağlasın.

Not: Taktığınız kondansatör de dıştan sağlam görünüp, içten kuruma yapmış olabilir.
Yeni malzeme takılmalı.
22 UF blok kondansatöre az gelir.
100 UF kapasiteli takılmalı.

Üstat Oraya yolum düşünce uygun bi dilde soracam zaten ama yapabilcegini zannetmiyorum Ancak çanak merkezi kurulumu ve kumanda uydu alıcı led satan bi yer Fazla bisey almamış ama Niye yapamayacagı işe kalkışmış onu anlamadım

Şimdi baktım elimde 400v 120uf ve 400w 4.7uf kondansatör var Bağlasam bunlarda yanar mı Resimde d1 d2 d3 d4 yazan parçalarda sorun olma ihtimali var mı?

O sigorta atmış ise başka sorunlarda var.

Görselde atmış gibi görünüyor yani bu kartta birden fazla sorun var. Kondansatör dışında.
Üstat evet sigorta atmıs zaten götürdüğü uyducu arkadaşda sigortaya resimdeki telle köprü lehimlemiş çalıştırmış.
Ben d1 d2 d3 d4 yazan adını bile bilmediğim parçalardan şüpheleniyorum Kondansatör gidiyor onlardan 2si

Takılabilir
Mutlaka ölçülmelidir.

Özellikle şunu hatırlatmak isterim.
Böyle onarım yapılmaz
Elektronik konusunda bilginiz az.
Arızalı bölge Primer kat, yüksek voltaj var. Dikkatli olun. Çarpılma riski var.
Kablo ile uzattığınız kondansatörün açıktaki lehimli yerleri mutlaka izole edin. Açıkta bırakmayın.

Başka arızalı malzemelerin tespiti için, Tüm karttaki malzemelerin ölçülmesi gereklidir.
Şunu değiştirin, bunu değiştirinle onarım olmaz.
Uzman bir yerden yardım alın.

uyducu arkadaşda sigortaya resimdeki telle köprü lehimlemiş çalıştırmış.
Bir kasap çalışması daha...
Böyle onarım olmaz.

kondansatörde ısınıp çıtırdamaya başladı
Devre çalışırken 22 UF kapasiteli kondansatör çok sık doldur/boşalt yaptığından ısınmaya neden olabilir.
120 UF kapasiteli kondansatörle devre rahat çalışır.

Son düzenleme:
Kondansatörden hışırtı fıss gibi ses geliyorsa muhtemelen AC sızıntı yasa diyotlarda kısadevre olabilir.

Uzman birinin bakması daha faydalı.

Evet Üstatlar kondansatörü ve Cam sigortayı değiştirdim Yarım saatdir çalıştırıyorum 400v 120uf da ısınma yok. Yardım için Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…