Trifaze alternatörde mıknatıs kutupları

merhabalar, elimde mevcut bulunan orjinali 700d/d, 72v, 1200w değerinde bir adet hup motoru var. bu hup motorunu 700d/d, bir tahrik motoru ile çevirdiğimde 72v / 15a güçte Elektrik üretmekte. resimde görüldüğü gibi konnektörde 51 kutur var. kampana içerisinde de 46 adet sabit mıknatıs var. orijinal sarım şekli trifaze olup yanyana her 3 kutur da (1.2. ve 3. kutur) bir farz sarımı yapılmış ve 6 kutur atlayarak farz sarımı devam etmiş. 2. farz sarımı yapılan 3 kuturdan sonraki gelen sarımdan başlayarak yanyana (4.5. ve 6. kutur) 3 kutur daha sarılmış. 3.farz ise 1 ve 2. farz sarımlarından sonra gelen 7.8.ve 9. kuturlara sarılmış ve bu şekilde sarım tamamlanmış. sargılar her kutura 16 ad. 0,50 tel den 16 adet bakır teli kuturlara 3 tur olarak sarılmış.
ben sargıları söktüm. sargı oyuklarını genişlettim. amacım sarım tur sayısını 3 misli artırarak yani her bir kutura 3 tur sarım yerine 9 tur sararak, orijinal 72v u 220v a yükseltmektir. deneme amaçlı 1 adet 0.50 bakır teli sardım ve 700d/d da 220v alarak 75w lık ampulü yaktım. daha sonra tel sayısını 12 adete çıkartarak sarımı tamamladım. ancak sonraki yaptığım sarım şeklinde hataya düştüm ve daha sonraki denemelerimde de bir daha 220v u alamadım. sarım şekli hakkında şüpheye düştüm. bir çıkmazın içerisindeyim. resmini ve ayrıntılarını yazdığım hup motorun sarımını yapabilmem için kuturlara sargıların hangi yönde sarmam gerektiği konusunda yardımlarınızı bekliyorum. saygılar.

Ekli dosyalar

• 2014-11-17_02-32-30_65.jpg
    283.7 KB · Görüntüleme: 12
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…