Tristörlü Kompanzasyon Kontrolcüsü nasıl olmalı?

ozaman şöyle bir olay var.sanelin elemanı dediki ben sayısz uygulama yapıyorım bir sorun cıkmıyor.ama tristörlü modülellere uygun kontrollcü kullanırsanız sıkıntı yaşarsınız diyor.sanım bunun ayarlaması zor olduğu için yapamıyorlar.bu kısım daha bir mühendislik becerisi gerektirdiği için yapamıyorlar bence.diğerini düşünün röleli sistemi olayların hepsi saniye mertebesinde ne zorluğu varki..
 
Daha önce hızlı röleler ile sık tristör yakmışlarsa bu yüzden kaçınıyor olabilirler. MTBF (arızalar arası ortalama süre) bizim üretimlerde 50000 saat üzerinde ve bu tristörlü bir sistem için gayet normal.
 
bir sonuca vardım desem yalan olur.ac kondansatörlerin şarj ve deşarj süreleri ile ilgili bir formül hesap varmı?şimdi benim 50kvar içinde kondansatör kaç farad?nekadar zamanda şebek gerilimine şarj olur?bu arada ac akım da kondansatörler kısda devre gibi davranmazlarmı?burdaki amaç zaten filtre değilmi dc sinyali geçirmemek değilmi.burdaki dc sinyal ani gerilim yükselmeleri yani harmonikler değilmi..neden anında girip çıkamasın ozaman bu kondansatörler.dc kondansatörlerden farkı ne..
 
Eğer o reaktif rölede ısrar etmeye devam ederlerse, madem öyle gelin tristörleri sökün yerlerine 50kVAR'lık kompanzasyon kontaktörlerinden takın deyin. Bu sayede verdiğiniz paranın çok büyük bir bölümünü size geri ödemek zorunda kalırlar.

Ben hayatımda bu kadar saçma bir şey duymadım, bir sistemi iyice analiz edip, doğru kontrolör ve tristör sürücülerini seçtiğin sürece hiç bir sıkıntı yaşamadan yıllarca kullanabilirsiniz tristörlü sistemi bu konuda gönlünüz ferah olsun. Bunu kendi tasarladığım kondansatör sürücülerin saha istatistiklerine dayanarak söylüyorum.

Heleki çalıştığınız kurumda punta kaynak makinaları vb. yükler varsa, kondansatörlerin 10-20ms arası hızlarda devreye girmeleri gerekir, ve bu mevcut röleniz ile mümkün değildir.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…