Tuş takımlı plc yardımlarınızı bekliyorum.

karadush

Üye
Katılım
18 Mar 2014
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
59
Merhaba arkadaşlar;

Bir proje için araştırma yaparken aşağıdaki resim ve vereceğim bilgilere ait bir plc notu buldum tamda aradığım şey bu fakat marka model veya nereden nasıl temin edebileceğim hakkında hiç bir bilgileye ulaşamadım. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum.



1. Menü tuşu ile F1-F4 tuşlarının fonksiyonları ekranda gözükür. F1-Kayıt girişi altında. F1-Klavye Kayıt Girişi. F2-Manuel Kayıt Arar.F1 KLAVYE KAYIT GİRİŞ= Yeni kayıt başlamak için koordinat girişine 1 girilir. Eski kayıt üzerinde değişiklik yapmak için değişiklik yapılacak koordinat girilir.O koordinata ait X ve Y değerleri mm olarak girilir.Kayıt işlemine devam için ENTER çıkmak için ESC sonlandırmak için Q tuşuna basılır.MANUEL KAYIT AYAR=Başlama koordinatları girilir. Motorlar home pozisyonuna gittikten sonra.F1 tuşu X motorunu hareket ettirir.F2 tuşu Y motorunu hareket ettirir.Aşağı/Yukarı tuşları ile istenen noktaya götürülür. ENTER tuşu kaydederek bir sonraki koordinat için işleme başlar.ESC ile kayıt işleminden çıkılır.Q ile kayıt işlemi sonlandırılır.ANA MENÜDEN=F2 = Listeleme.Kayıt No, ait koordinatları listeler Aşağı/Yukarı tuşları ile önceki ve sonraki sayfaya geçilebilir.ANA MENÜDEN=F3= Ayarlar şifre ile girilir.( şifre = 7356).F1 = Başlama Hızı.F2 = Maximum Hız.F3 = Rampa.F4 = Adım (Step)/mm.Bilgileri seçilerek girilir. Girmeden çıkmak için ” ESC” girilen değeri kaydetmek için ”ENTER” tuşuna basılır.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Arkadaşlar sorduğum sorunun cevabı sır mı ?
 
Tus takimli plc denince akla unitronics gelir ancak İsrail mali. Vicdanen uzak durmayı yegliyorum.
 
Eliar epac 200e isinize yararmi?

Ayrica delta tp05 tp08 isinize yarar.

Welcome to Delta Electronics, Inc. - Automotive Products

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Epac 200 numeric tuş takımı barındırmadığı için işimi görmeyecek malesef, fakat delta bu konumda işimi görebilecek yapıda.

Esasında yukardaki plc yi örnek verme amacım numeric tuş takımından oluşması ve 7 segment led göstergesi. Text lcd olmasına gerek yok çünkü karakterler küçülüyor net işlem yapılamıyor ve yoğun kullanım olacağı için 4 hane 7 segment 5 hanede olabilir bana sadece 4 hanesi lazım yeterli oluyor. Dokunmatik ekranda kullanılabilir ama dediğim gibi yoğun kullanımdan dolayı pek tercih edemiyorum.


Verdiğiniz linki inceledim teşekkür ederim istediğime çok yakın hatta biraz daha teferruatlısı şimdi diğerlerinide inceliyorum.
 
Delta önerisinin giris cikisi yoktur plc ile haberlestirmen gerek bilginize. Ancak delta hmi ile delta s serisi plc ile cok guzel bir sistem yapabilirsiniz deknik destegide superdir fiyatida iyidir.

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…