VehbiAksun
Üye
Yok hocam kontrol ettim 7805 göremedim üstünde hani hadi diyeceğim üstünu okuyamadım ama tüm bacaklarını kontrol ettim 12v girip 5v çıkması lazım ama yok ya 12v var yada 5 v var16V kondansatörün hemen üstünde bulunan parçanın ismi nedir ?
7805 tristör ise 5 voltu üreten odur yada diğer taraflardada 7805 olabilir.
Peki Serkan hocam dediğiniz gibi bir regülatör varsa bunun bir entegresi de olması gerekmez mi acaba ? Yolları takip ediyorum hiç bir yerde 12 girip 5v çıkan komponent yokBu tür kartlarda 7805 gibi lineer regulator çoğunlukla kullanılmaz. Step down regulator olur.
Haklısınız sanırım hocam başka bir kartta ordaki entegreden vardı elimde onu bı degiseyim ben çok teşekkür ederim.Şu sms direnç yerine normal direnç bağladığın yerin sağ tarafı buck converter devresine benziyor.
Mp15830 entegresi varmis kenarda dediğiniz gibi Serkan hocam çok teşekkür ederim.Bu tür kartlarda 7805 gibi lineer regulator çoğunlukla kullanılmaz. Step down regulator olur.
Simdi bu karti ikiye böldünüz. Alcak gerilim kısmını nasıl ne ile bekliyorsunuz? Kac volt ile?Mp15830 entegresi varmis kenarda dediğiniz gibi Serkan hocam çok teşekkür ederim.
Kestigim bölüm spms trafosundan shotky diyottan 12v diger çift diyottan da 24v çıkıyordu bende kartın Primer tarafı sorunlu olduğu için shotkiy diyot çıkışına regülatör bağladım 12v diğer diyotada direk 24v vericem ve regülatör de 24 vericem böylelikle kartta 12v 24v 5v olmuş olacak yani dışardan direk 24v adaptörle besleyecegimSimdi bu karti ikiye böldünüz. Alcak gerilim kısmını nasıl ne ile bekliyorsunuz? Kac volt ile?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?